--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Λίγα λόγια και προβληματισμοί

Διάβασα αυτό το άρθρο πριν από λίγο και έχω χάσει κάθε ελπίδα για τα σκουριασμένα μυαλά που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά.


Παραθέτω απόσπασμα από το άρθρο επειδή σαν ανέκδοτο μου ακούγεται.

Η ΠΑΣΥΔΥ υποστηρίζει ότι το νέο ωράριο θα επιφέρει επαγγελματική, κοινωνική και οικογενειακή αναστάτωση άνευ λόγου και αιτίας.Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον Περί Δημόσιας Υπηρεσίας Τροποποιητικό κανονισμό του 2012, τα ωράρια των δημόσιων υπαλλήλων θα αλλάξουν σε 8.00/9.00-3.30/16.30.
Η ΠΑΣΥΔΥ, επικαλείται την υγρασία σε συνδιασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν για περίπου έξι
μήνες στην Κύπρο, οι οποίες σύμφωνα πάντοτε με την εγκύκλιο, δυσκολεύουν κατά πολύ την εκτέλεση των απαραίτητων για αρκετές υπηρεσίες επιτόπιων ερευνών στην ύπαιθρο μετά τις 9.00.
Κατ’ επέκταση πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται σε άλλες επαρχίες, δεδομένου του χρόνου ταξιδιού που απαιτείται από και προς την εργασία τους, «θα αναγκαστούν να επιστρέφουν στην αφετηρία τους πολύ μετά τις 16.30 με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική/σωματική υγεία των ιδίων και των οικογενειών τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ενοχλεί επίσης το γεγονός ότι σε υπηρεσίες οι οποίες δεν εργάζονται με σύστημα βάρδιας, δεν θα υπάρξουν οποιαδήποτε επιπλέον οικονομικά οφέλη από το νέο ωράριο.
Υποστηρίζεται επίσης ότι θα αυξηθούν τα έξοδα του δημόσιου υπάλληλου, αφού πλέον θα χρειάζεται να αγοράζει πρόχειρο φαγητό σε καθημερινή βάση, ενώ οι μητέρες θα χρειαστεί να προβούν σε διευθετήσεις για τα παιδιά τους λόγω της επιμήκυνσης του ωραρίου.
«Η φόρτιση και το άγχος των υπαλλήλων θα αυξηθεί παρά να μειωθεί με τη σκέψη για το πότε θα καταφέρουν να φτάσουν στο σπίτι τους», σημειώνεται.
Τέλος η ΠΑΣΥΔΥ, προτείνει την παραμονή του υφιστάμενου ωραρίου προκειμένου να αποτραπούν τα προβλήματα.
Μάλιστα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, υπάρχει διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να ψηφίσουν κατά της αλλαγής του ωραρίου.
Πιστεύω ότι η αλλαγή του ωραρίου στο δημόσιο τομέα θα κάνει μόνο ζημιά. Σε καμία περίπτωση όμως για τους λόγους που αναφέρει η ΠΑΣΥΔΥ. Αν η δημόσια υπηρεσία λειτουργεί τις ίδιες ώρες με τον ιδιωτικό τομέα - και δεν ξεκινά πιο νωρίς όπως τώρα - πότε θα μπορεί να πηγαίνει κάποιος ιδιωτικός υπάλληλος να κανονίζει τις δουλειές του; Ακόμα και οι ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν επιχείρημα, όχι όμως για την παραγώγικότητα των υπαλλήλων (ας πούμε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πώς αποδίδουν δηλαδή;) αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν ψηλές θερμοκρασίες, θα λειτουργούν περισσότερο τα κλιματιστικά! Α.. μάντεψε ποιος πληρώνει τον λογαριασμό.... :-|. Με πολύ λίγη σκέψη έχω βρει δύο πολύ λογικά επιχειρήματα. Είμαι σίγουρη ότι εάν καθόμουν να σκεφτώ για ακόμα μισή ώρα θα έβρισκα και άλλα..!

Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο έλεος των δημόσιων υπαλλήλων και των τραπεζικών υπαλλήλων. Είναι τα κατεξοχήν οργανωμένα σύνολα εργαζομένων. Γι' αυτό και φρόντισαν να τους διαβεβαιώσουν ότι δεν θα επηρεαστούν και τόσο από όλα αυτά που συμβαίνουν. Αν έβγαιναν από καιρό αυτές οι ομάδες στους δρόμους για το καλό της χώρας και όχι ειδικά για τα αποκλειστικά δικά τους οφελείματα


Μακάρι να μπορούσαμε να οργανωθούμε όλοι οι υπόλοιποι, που είμαστε και περισσότεροι - για να κάνουμε πολλές μαζικές διαμαρτυρίες ζητώντας τουλάχιστον τα αυτονόητα. Ποια αυτονόητα; Να μην διώκει ποινικά η κυβέρνηση τους ιδιώτες που δεν μπορούν να καταβάλουν τις κοινωνικές τους ασφαλίσεις.. να μη διώκονται αυτοί που δεν μπορούν να καταβάλουν το ΦΠΑ από ανύσπρακτα τιμολόγια... ας ξεκινήσουμε από αυτά! Και μετά να πάμε και στην μείωση του ρεύματος - τουλάχιστο για τις επιχειρήσεις, να μειώσουν (και όχι να αυξάνουν) τα ποσά για διάφορες άδειες λειτουργίας. (είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε γι' αυτό.). Μετά από αυτά, θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε να γίνει καλύτερη κατανομή πόρων για τους δικαιούχους δημόσιου βοηθήματος. Οι αιτήσεις θα αυξάνονται, και τα λεφτά δεν θα φτάνουν. Προσπαθούν τώρα να μας αποπροσανατολίσουν για τα επιδόματα των αλλοδαπών - μας λένε πολλά ΘΑ ΘΑ ΘΑ. Τίποτα που δεν ξανακούσαμε. Αλήθεια, πού αποσκοπεί η δημοσίευση των ποσών που λαμβάνουν οι αλλοδαποί λήπτες βοηθήματος ιδίως αυτή την εποχή που Κύπριοι δεν έχουν τα βασικά; Τι περιμένετε αγαπητοί αρμόδιοι από τον κόσμο; Να οργιστεί εναντίων των αλλοδαπών και να συνεχίσετε ανενόχλητοι να μην κάνετε τίποτα; Δεν φταίνε αυτοί που τους δίνετε εσείς τα λεφτά.. δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι για να το πιστέψουμε αυτό. Ακούμε συνέχεια για κουπόνια και για βοήθεια σε είδος αντί για χρηματική βοήθεια... πότε λογαριάζετε να το τροχιοδρομήσετε; ΘΑ ΘΑ ΘΑ ... ! Τέλος, μπορούμε να ζητήσουμε και ένα άλλο αυτονόητο. Οριζόντια ψηφοφορία. Πιο αυτονόητο πεθαίνεις - λαλεί και η κουβέντα :P.


Το Σάββατο όλος ο κόσμος θα διαμαρτυρηθεί ενάντια στην Τρόικα και την πολιτική "λιτότητας" (τάχα) που επιβάλλει. Εμείς το γνωρίζουμε αυτό; Στην Πορτογαλλία διαμαρτύρονται αρκετά συχνά - το γνωρίζουμε αυτό; Στην Ισπανία οι εκπαιδευτικοί πριν ένα μήνα έκαναν διαμαρτυρίες και στα πλάνα βλέπαμε μολότωφ και πέτρες. Εσύ; Είδες τίποτα;

Αναρωτιέμαι εάν άρχισαν οι Κύπριοι να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει - και τι θα συμβεί στην Κύπρο από αυτή την πορεία που επιλέξαμε. Και λέω "επιλέξαμε" επειδή έξω από τη βουλή εκείνη τη μέρα ήμασταν μόνο 700-800 άτομα.


Αντιθέτως, ψες στη συναυλία είχε χιλιάδες... στην ψευδο-αλληλεγγύη πρώτοι. Στην αλληλεγγύη που ξεμπερδεύεις με 2-3-20 τσάντες τρόφιμα δηλώνουμε παρόντες, και περνούμε και καλά αφού σαν ευεργέτες απολαμβάνουμε και δωρεάν συναυλίες που άλλες φορές πληρώναμε και 10 και 30 και 40 ευρώ. Δεν πιστεύω ότι η φιλανθρωπία λύνει το πρόβλημα, απλά κάνει τα συμπτώματα λιγότερο αισθητά - και τους ανθρώπους λιγότερο επαναστάτες!


Επαναστατήστε φίλοι μου - μόνο έτσι μπορούμε όλοι μας να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Ναι! θα είναι δύσκολο και θα χρειαστεί σκληρή δουλειά! Αλλά η σκληρή δουλειά σε αντίθεση με τη σκλαβιά, αποφέρει καρπούς - έστω και μακροπρόθεσμα. Η επανάσταση πρέπει να ξεκινήσει από μέσα μας πρώτα πρώτα. Ας παραδεκτούμε πρώτα στον εαυτό μας ότι δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη και επιτέλους - έστω και τώρα ας απαιτήσουμε τα αυτονόητα.


Μαζί μπορούμε.... μαζί θα τα καταφέρουμε... εσύ τι νομίζεις;
Υ.Γ.
Ψες στη συναυλία ο Γιώρκας είχε ένα πολύ καίριο ρεπερτόριο. Μπράβο στο παιδί που έπιασε το νόημα.

2 σχόλια:

 1. μεν χανεις την ελπιδα σου. οι τζιε εσυ!
  οντως η ανακοινωση εν για γελια τζιε το οτι εσχολιαστηκε που πολλους ετσι φανταζουμε κατι σημαινει.
  ναι, η νοοτροπια μας σαν λαος εν αφηνει πολλα περιθωρια ελπιδας αλλα αν σταματουσες τζιε εσυ να πηεννες εξω που την βουλη, θα ηταν 699-799 ατομα τζιε οι 700-800.

  εθωρουν την συναυλια μεσω live streaming. οντως αηδιασα που μερικους που ετραγουδουσαν οτι να ναι. ο Λουκας γιωρκας ισως να ηταν ο πιο σωστα τοποθετημενος οντως

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. Οι πράξεις καθορίζουν τι είμαστε και όχι τα λόγια, είτε τα ηλεκτρονικά είτε του αέρα! Αποφάσισε τι είσαι: δούλος υποτακτικός ή ελεύθερος άνθρωπος

  http://wakeupcyprus.blogspot.com/2013/05/blog-post_26.html  https://www.youtube.com/watch?v=BWTMZ-UGuso
  Διαγράφηκαν με εντολή Τροικας τα 7,2 ΔΙΣ των Κοιν.Ασφαλίσεων; Επιστολή/ερώτημα προς Υπ.Εργασίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή