--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Η καλή είδηση

Με όλα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, το παρήγορο είναι ότι η υψηλή στρατηγική έμεινε ανεπηρέαστη. Ήταν από την αρχή υποσχόμενο το γεγονός ότι υπουργός εμπορίου και βιομηχανίας είναι ένας νέος άνθρωπος, που δεν τον βρήκαμε στον κάδο ανακύκλωσης.

Κτες στο πανηγυράκι στην Ευρώπη ανακοινώθηκε ο αγωγός που θα ενώνει Ισραήλ - Κύπρο - Ελλάδα. Όλα καλά αλλά όχι αρκετά. Αυτή η είδηση για μας δεν σημαίνει πολλά, αφού ανήκει στο μακρινό μέλλον και μας περιορίζει το πελατολόγιο.

Η είδηση που έχει σημασία είναι αυτή. Αποσπασματικά αναφέρω:

"Είπε (ο υπουργός εμπορίου), επίσης ότι σύντομα αναμένεται να υπογραφεί το Μνημόνιο με τη Noble για να προχωρήσει ο τερματικός υγροποίησης φυσικού αέριου, τονίζοντας ότι ήδη η Νομική Υπηρεσία έδωσε τη θέση της επί του θέματος και αύριο το υπουργείο θα δώσει τα δικά του σχόλια.

«Το μνημόνιο με τη Noble», είπε, «είναι μια συμφωνία συναντίληψης ότι θα προχωρήσουν με τερματικό υγροποίησης μέσα σε καθορισμένο πλαίσιο»."


Εύχομαι ότι σύντομα θα υπογραφεί αυτό το μνημόνιο (εμάθαμε να ταυτίζουμε τη λέξη με σκληρά μέτρα και μου φαίνεται παράξενο  που την γράφω με αισιοδοξία). Ο τερματικός υγροποίησης είναι η σημαντικότερη και η μεγαλύτερη επένδυση που θα κάνει η ΚΔ, σε όλη της την ιστορία. Εκτός από το αποτέλεσμα, που είναι ο ίδιος ο σταθμός υγροποίησης, θα υπάρχουν και άλλες θετικές συνέπειες. Σκεφτείτε μόνο πόσοι άνθρωποι θα εργοδοτηθούν για την ανέγερση του!

Παρόλο που ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είχε ιδιαίτερη αναφορά για το φυσικό αέριο στο προεκλογικό του πρόγραμμα, ελπίζω και εύχομαι τώρα να δώσει ιδιαίτερη σημασία και να σταματήσει να μας λέει για το 2020 - κάτι που βολεύει ιδιαίτερα τη Γερμανία (τα είπαμε πολλές φορές, ας μην επαναλαμβανόμαστε).

 Σε ένα μήνα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της Κύπρου (οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό). Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα γνωρίζουμε πόσο καλά ή πόσο χάλια πάνε πραγματικά τα πράγματα.

Μέχρι τότε, έχουμε τα μάτια και τα φτια μας ανοικτά... και πιστεύουμε τα μισά από αυτά που βλέπουμε και τίποτα από αυτά που ακούμε - αν δεν τα διασταυρώσουμε!

1 σχόλιο: