--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

"Θα τα καταφέρουμε"

Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο Κύπριος όταν λέει "Θα τα καταφέρουμε".

Τι θα καταφέρουμε ακριβώς;

Να επιβιώσουμε; Να ζήσουμε; Να δουλέψουμε ώστε να ξεχρεώσουμε τα 10 δις+τόκους που μας φόρτωσαν για να "σώσουμε" τις τράπεζες; (που δεν τις σώσαμε ουσιαστικά).

Αυτό το "Θα τα καταφέρουμε" είναι μια δηλητηριώδης προπαγάνδα, που απευθύνεται στον κόσμο που ψάχνει από κάπου να πιαστεί, για να μην πάει να τους τα σπάσει όλα - και να πετάξει βουλευτές και κυβέρνηση από τα παράθυρα.

Θα ένιωθα καλύτερα εάν λέγαμε: "Θα αποδοθεί δικαιοσύνη" και όχι σαν σύνθημα, αλλά σαν υπόσχεση.

Αλήθεια, αυτοί που λένε "Θα τα καταφέρουμε"τι ακριβώς θα κάνουν για να τα καταφέρουμε όλοι μαζί; Πώς είναι τόσο σίγουροι ότι όσοι θα έχουν δουλειά μετά από 4 μήνες, θα μπορούν να συντηρούν τους υπόλοιπους;

Πέρκι να κάμνουν χαρά που θα πιάσουμε 3δις μέχρι το τέλος του Ιούνη...


... και δεν θα πάμε σε στάση πληρωμών. Φυσικά αυτό που δεν μας λένε είναι ότι εάν ένα κράτος δεν έχει λεφτά, τους πρώτους που σταματά να πληρώνει είναι τους δανειστές του!!!!!!!

Έτσι, με στάση πληρωμών αυτά τα 3 δις, δεν θα τα χρειαζόμασταν! και η κρατική μηχανή θα είχε για να πληρώσει υπαλλήλους, συντάξεις και επιδόματα (προφανώς!! αφού τα λεφτά που θα πιάσει τώρα είναι για τους δανειστές!).

Απλά τώρα φορτωνόμαστε 3δις χρέος για να τους πληρώσουμε. (μας τα δανείζουν για να τους πληρώσουμε, και να πληρώσουμε και τόκο από πάνω). Τόσα και τόσα κράτη χρεοκοπούν. Πολλά κράτη χρεοκόπησαν περισσότερα από μια φορά. Και η Ισλανδία όταν το πήρε απόφαση να χρεοκοπήσει άκουσε πολλά. Ότι θα γίνει η Κούβα της Ευρώπης, ότι θα πεινάσει, ότι δεν της συμφέρει...μπλα μπλα μπλα - άδεια λόγια και εκφοβισμοί. Αλλά στην Ισλανδία αργήσαν πολύ να τους δώσουν σημασία (Τρόικα) και πρόλαβε ο κόσμος να αντιληφθεί ποια είναι η πραγματικότητα και ποια η πλάνη. Εμείς εδώ είμαστε ανεκδιήγητοι. Ακόμα υπάρχει κόσμος που υπερασπίζεται τους πολιτικούς!
Όταν βουλευτής ανέφερε ότι υπάρχουν ομάδες που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων και των πτηνών αλλά για τους ανθρώπους αδιαφορούμε - τον επίκριναν ότι "λοιδωρεί τα δικαιώματα των ζώων" ..!!

Εγώ έστω ότι θα τα καταφέρω, επειδή δεν έχω χρέη, δεν έχω εξαρτώμενα, δουλεύω από το σπίτι (περιορισμένες μετακινήσεις), φυτεύουμε τα λαχανικά μας, έμμεσα έχουμε πατάτες, κοτόπουλα - όσα χρειάζονται για να έχει όλη η οικογένεια να τρώει. Για όλους τους υπόλοιπους τι να πω; Ξέρω; Πώς θα μπορούσα άλλωστε να πω σε κάποιο που δεν μπορεί να δουλεύει από σπίτι και δεν βρίσκει δουλειά ότι θα τα καταφέρει; Πώς μπορώ να πω σε νεαρούς γονείς που έχουν να φροντίσουν βρέφη που έχουν αυξημένες ανάγκες, και δεν έχουν δικό τους σπίτι, ούτε δουλειά ότι θα τα καταφέρουν; Πώς μπορώ να καθησυχάσω τους μονογονιούς, τους ανάπηρους; Τους γονείς που έχουν φοιτητές στο εξωτερικό ή σε ιδιωτικά πανεπιστήμια που αλλιώς τα λογάριασαν και αλλιώς τους ήρθαν;  Όλοι αυτοί που απευθύνονται στα κοινωνικά παντοπωλεία για να έχουν κάτι να φάνε πώς ακριβώς θα τα καταφέρουν;

Αλήθεια, θα τα καταφέρουμε πώς; .. και δεν είναι η κατάσταση ίδια με το '74. Το '74 είχαμε μπροστά μας μια διαλυμένη χώρα που έπρεπε να αναδομήσουμε (άρα δουλειές), δεν υπήρχε ξένο εργατικό δυναμικό και οι Κύπριοι έκαναν όλες τις δουλειές (Αφού δεν υπήρχαν πιο φτηνά εργατικά χέρια). Εισέρρευσε πολύ χρήμα τότε στη χώρα και άνθισαν οι δουλειές - δεν υπήρχαν τόσοι νόμοι περί ασφάλειας και υγείας που δημιουργούν απαγορευτικό κόστος για κάποιο που θέλει να στήσει δική του επιχείρηση. Δεν λέω ότι κακώς υπάρχουν αυτά που υπάρχουν τώρα, απλά επισημαίνω τις διαφορές.

 Θα τα καταφέρουμε να επιβιώσουμε... αλλά δεν ξέρω ποιοι.

3 σχόλια:

 1. δυστυχώς, Γεωργία, φαίνεται ότι δεν θα τα καταφέρουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχει καιρό που φαίνεται ότι πήραμε λάθος δρόμο... το θέμα είναι να το δουν αυτοί που κρατάνε το τιμόνι, και αυτοί που υποστηρίζουν τους τιμονιέρηδες και τους πρώην τιμονιέρηδες.

   Διαγραφή
 2. Κοινωνικά κοινούμαστε σε ρυθμούς βραδύποδα. Εννά περάσει τζιαιρός πολλύς πριν καταλάβουμεν ότι εφταίξαμεν, ότι όι μόνο "μπηκαν στην πόλη οι οχτροί", αλλά ότι εμείς τους ανοίξαμε τις πύλες.

  Αν ο στόχος μας σαν κοινωνία είναι "να θκιαβούμε, να τα καταφέρουμεν", είμαι πολλά απαισιόδοξη για το μέλλον μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή