--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

ΣκέψειςΜια αντίστοιχη εικόνα θα μπορούσε να ισχύει και για την Κύπρο, με άλλους να κρατάνε την ομπρέλλα.

Πάνω απ' όλα να είμαστε άνθρωποι.  Ευτυχώς ακόμα εμείς κρατάμε την ανθρωπιά μας.

"Εμείς" και οι "άλλοι" ... άραγε ποιος έκανε αυτό το διαχωρισμό.. εγώ; μόλις τώρα;... Δικαίως θα κατηγορηθώ για αυτή την διάκριση;

Δεν ξέρω μέχρι πού θα πάει αυτή η βαλίτσα. Δεν γνωρίζω πότε θα ακούσω δημόσιο υπάλληλο να λέει: "παίρνω περισσότερα από το έργο που παράγω". Από την άλλη, αν δεν είχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τη σίγουρη δουλειά, ποιος θα πήγαινε στις συναυλίες αλληλεγγύης να προσφέρει τρόφιμα σε αυτούς που πεινούν;

Ένα φίλος [που είναι ιδιωτικός υπάλληλος] έλεγε (πριν 2 χρόνια) ότι αντί να φωνάζουμε να μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων θα έπρεπε να φωνάζουμε για αυξήσεις. Έδειξα κατανόηση. Πρέπει να είχε στο νου του ότι φυτεύεις ευρουλιά στον κήπο σου και μαζεύεις τα ευρώ όπως τα πορτοκάλια.

 


9 σχόλια:

 1. ναι τζαι άμαν μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων εννα τα πιάεις εσύ

  http://www.mof.gov.cy/mof/mof.nsf/307626BFB1780E78C22577A0001D5AC9/$file/budget%202011%20press%20[Compatibility%20Mode].pdf

  προυπολογισμός του 2011

  σελίδα 17

  για μισθούς και συντάξεις συνολικά δαπανδήθηκαν το 2010
  2 δις 600 εκατομμύρια

  ενώ τα συνολικά έσοδα του προυπολογισμού ήταν το 2010
  5 δις 707 εκατομμύρια

  δηλαδή οι ούλλοι οι μισθοί τζαι ούλλες οι συντάξεις εν πιο λλία που τα μισά

  την ίδια χρονιά ούλλοι οι μισθωτοί συμπεριλαμβανομένων τζαι των δημοσίων υπαλλήλων κατέβαλαν σε φόρους

  608 εκατομμύρια ευρώ

  ενώ ούλλες οι χιλιάδες χιλιάδων εταιρειών που ξέπλεναν το χρήμα τους στην Κύπρο με τα δις κέρδη κατέβαλαν φόρους

  645 εκατομμύρια !!! δηλαδή τα ίδια σχεδόν με τους μισθωτούς

  Η μεγάλη κοροιδία εις βάρος των εργαζομένων με στοιχεία και ντοκουμέντα από τον προυπολογισμό…. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τους ίδιους φόρους με ΟΛΕΣ τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σητν Κύπρο
  http://osr55.wordpress.com/2011/12/14

  ας δούμε τζαι για την ελλάδα με την προπαγανδιστική φωτό που έβαλες

  Με στοιχεία από τον προυπολογισμό της ελλάδας του 2008 – Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ)

  http://osr55.wordpress.com/2012/02/15/%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82/


  ξύπνα τζαι δε ποιος εν ο εχθρός σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ένα λεπτό ρε φίλε. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι η ανακύκλωση των λεφτών είναι ωφέλιμη;
   Το να διά το κράτος λεφτά και να τα εισπράττει πίσω σε φόρους χωρίς να παράγεται έργο είναι καλό;

   Κανεί με την καραμέλα της φοροδιαφυγής και το πώς οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πάντα συνεπείς ενώ οι εταιρείες είναι οι κλέφτες. Οι εταιρείες δίνουν δουλειά σε κόσμο, παράγουν έργο, δημιουργούν οικονομία. Από τις εταιρείες φεύγουν λεφτά για μισθούς που ταϊζουν οικογένειες,σχεδιάζονται και κτίζονται σπίτια, δημιουργούνται λογισμικά συστήματα.

   Οι αριθμοί εν πολλά ωραίοι φίλε, αλλά τούτους τους αριθμούς να τους δείξεις στον 40-50άρη οικογενειάρχη που είχε μια δουλειά και τώρα δεν κινείται καθόλου λόγω της κατάστασης - και πρέπει να πληρώσει 350 ευρώ έκτακτο εταιρικό φόρο, που αν δεν τον πληρώσει θα πάει 450 και αν ακόμα δεν τον πληρώσει θα του διαγράψουν την εταιρεία και μετά θα θέλει άλλα 500 για να την ξαναγράψει (τουλάχιστον).

   Νιαουρίζεις για το πόσο λίγα έχουν δώσει σε φορολογίες οι εταιρείες. Ο εταιρικός φόρος μέχρι πριν το μνημόνιο ήταν 10%, πάνω στα κέρδη. Πραγματικά πιστεύεις ότι 6δις κέρδη είναι λίγα; Και αυτά τα 608 εκατομμύρια έχουν παραχθεί και δώθησαν στο κράτος. Δεν είναι ανακυκλώμενος πλούτος!

   Ξέρω ότι δεν θα σκεφτείς καθόλου αυτά που σου είπα αλλά όφειλα να τα γράψω για κάποιο που ίσως ενδιαφέρεται να δει και την άλλη πλευρά.

   Σκέφτου το λίγο πάντως. Αν σου δώσω 100 ευρώ και δώσεις μου πίσω τα 25, είναι το ίδιο με το να μη σου δώσω τίποτε και να έρθεις να μου δώσεις πίσω 20; Πότε υπάρχει πραγματικό κέρδος;.. !

   Και επειδή άφησες υπονοούμενο ότι αυτά τα λεφτά θα ήθελα να τα διαθέσουν στον ιδιωτικό τομέα... καμία σχέση. Απλά θα ήθελα να σταματήσουν να ζητούν από τις εταιρείες παράλογα πράγματα, όπως πχ 350 ευρώ ταρίφα επειδή απλά υπάρχουν.

   "ξύπνα και δε ποιος εν ο εχθρός σου" ιμίσh. Δεν έχει να κάνει με εχθρούς και φίλους μάνα μου. Είναι αρκετά παιδαριώδες να αναγάγεις ένα τόσο σοβαρό θέμα σε τέτοιο. Η χώρα πρέπει να παράξει πλούτο, και η δημόσια μηχανή δεν παράγει τίποτε!

   Όταν αμοίβεσαι για περισσότερα από αυτά που παράγεις τότε υπάρχει πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα λύνεται με δύο τρόπους. Είτε μειώνεις μισθούς... είτε γίνεσαι πιο παραγωγικός!!!

   Αν για ένα σπίτι έβγαινε η άδεια οικοδομής πιο νωρίς ... ; αν απαντούσαν τα τηλέφωνα στις κοινωνικές ασφαλίσεις..; αν εξυπηρετούσαν πιο σωστά τους πολίτες! σκέφτου πόση εξοικονόμηση θα κάμναμε. Αν θέλεις φυσικά να σκεφτείς.

   Γαβ.   Διαγραφή
  2. ούλλη η ουσία τούτων που έγραψες εν τούτον δαμέ

   "στον 40-50άρη οικογενειάρχη που είχε μια δουλειά και τώρα δεν κινείται καθόλου λόγω της κατάστασης"

   τζαι απλά εν εμβαθύνεις καθόλου

   ποια εν η κατάσταση τζαι ποιος την έφερεν ως δαμέ;

   ποιος φταίει δηλαδή που εν έσιει δουλειάν ο άνθρωπος τούτος;

   οι δημόσιοι υπάλληλοι;

   σκέφτου: ούλλοι οι μισθοί τζαι οι συντάξεις 2,5 δις

   το 2008 το κράτος έδωκεν 3 δις στις τράπεζες το μάη του 2012 1,8 δις στην λαική, σε μνημόνιο μπαίνουμε για ποιον λόγο; για ποιο λόγο εννα επιβαρυνθεί ο κόσμος με 10 δις επιπλέον;

   η οικονομά εννα κρεπάρει γιατί εννα διαλυθεί η τράπεζα κύπρου που της εφορτωσαν τον παράνομο ELA 9,6 δις που έπιαεν η λαική

   η ισπανία έχει επίσημη ανεργία 30% μαζί με την ελλάδα, η ιταλία πάει για διάλυση τζαι το δημόσιο χρέος της γαλλίας έφτσεν το 92% του ΑΕΠ

   μείνε στον μικρόκοσμο σου με επιχείρηματάκια ανούσια του στυλ
   " Αν για ένα σπίτι έβγαινε η άδεια οικοδομής πιο νωρίς ... ; αν απαντούσαν τα τηλέφωνα στις κοινωνικές ασφαλίσεις..; αν εξυπηρετούσαν πιο σωστά τους πολίτες! σκέφτου πόση εξοικονόμηση θα κάμναμε"

   τα άλλα είναι παρωνυχίδα της παρωνυχίδας

   τζαι πραγματικά ενόμιζα ότι έκοφκεν σου παραπάνω αλλά φαίνεται ότι είσαι απολύτως κολλημένη

   Διαγραφή
  3. Άλλα λόγια θκιε παπά. Εγώ εν μιλώ για το πώς να γλυτώσουμε που τα αδιέξοδα, ούτε πώς να "τιμωρήσουμε" τους υπευθύνους.

   Προσέγγισα το θέμα από την πλευρά της παραγωγικότητας βασιζόμενη πάνω στις δικές μου εμπειρίες - και αυτό που ζω αυτή τη στιγμή που προσπαθώ να στήσω μια δουλειά που δεν είναι τόσο καθιερωμένη όπως οι λογιστές και οι δικηγόροι, που για κάποια πράγματα υποχρεωτικά απευθύνεσαι σε αυτούς.

   Τα γράφω μέσα από τις εμπειρίες μου στο γραφείο των κοινωνικών ασφαλίσεων ως αυτοεργοδοτούμενη που δεν είχα οποιαδήποτε συμβουλή ή κατανόηση από τους λειτουργούς εκεί και στ' αρχίδια τους εάν δεν είχα όση δουλειά προέβλεπε το πτυχίο μου - και ήθελαν 600 ευρώ την τριμηνία κοινωνικές ασφαλίσεις. Όταν πήγα να γραφτώ πρώτη φορά επήραν με 3 φορές για κάτι χαρτιά που εθυμούνταν να μου ζητήσουν κάθε φορά και στο τέλος είπαν μου ότι αν δεν γραφτώ θα φάω πρόστιμο. Επίσης, όταν πήγα να ξη-γραφτώ αφού αποφάσισα να κάνω κάτι άλλο (που ήθελε προετοιμασία) δεν με εξήγραφαν(!!!) και τέλος, πρόσφατα όταν έπρεπε να πληρώσω 700 ευρώ εταιρικό φόρο (ζητήσαν τα περσινά 350 που ήταν ανενεργή η εταιρεία αναδρομικά) ενώ το πρώτο και μόνο τιμολόγιο που έκδοσα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2013 ήταν 690 ευρώ. Αυτά με βοήθησαν να εμβαθύνω και να διατυπώσω την άποψη ότι η δημόσια υπηρεσία είναι αντιπαραγωγική και δυστυχώς αντί να γίνεται κάτι γι' αυτό - μιλούμε για τα κεκτημένα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

   (Θύμησμου ποιος πίεσε για αύξηση του ΦΠΑ σε 17% από 15% τότε, αντί μείωση μισθών στο δημόσιο;)

   "σκέφτου: ούλλοι οι μισθοί και οι συντάξεις 2,5δις". Το θέμα δεν είναι το συνολικό. Κατ' εμένα ας εδιούσαμε και παραπάνω στο σύνολο, ΑΛΛΑ να μην πιάνουν 4 και 5 χιλιάδες ευρώ τον μήνα μισθό κάμποσοι επειδή απλά έχουν χρόνια υπηρεσίας ενώ δεν παράγουν τόσο έργο.

   Ας πούμε οι δασκάλοι και οι καθηγητές το καλοκαίρι πόσο έργο παράγουν και πληρώνονται όσα πληρώνονται;

   Πες με ό,τι θέλεις μάνα μου. Εν αλλάζει τίποτε. Που όσα σου είπα έπιασες μια πρόταση και συνέχισες την ίδια κασέττα. :). Όπως πάντα. Πάει, κόλλησε ο δίσκος!

   Πάντα φιλικά και με αγάπη.

   Διαγραφή
  4. είναι τραγικό τζαι κρίμα για σένα πρώτα από όλα που είσαι ανειλικρινής με τον ίδιο σου τον εαυτό

   μπορώ να ξυψειρίσω το κείμενο σου τζαι να σου αναδείξω τα εκ των υστέρων ψέματα που εν καταλάβω γιατί τα λαλείς ή γιατί το κάμνεις τούντον πράμα

   η ίδια η προπαγανδιστική φωτό που εκότσαρες τζαμέ είναι μια ηλιθιότητα που μόνο ηλίθιος μπορεί να πιστέψει ότι εν αλήθκεια, δηλαδή ότι τάχα η τρικομματική παρωδία εν υπερ των δημοσίων υπαλλήλων

   δηλαδή πόσο χαζός μπορείς να είσαι να πιστέφκεις τούντον πράμα όταν μόλις πριν λλίες μέρες εκλείσαν την ερτ για να σύρουν στον δρόμο 2600 δημόσιους υπαλληλους της ερτ;

   απολυθήκαν εκατοντάδες χιλιάδες μέχρι σήμερα τζαι εγίναν απίστευτες μειώσεις μισθών μέχρι τζαι 80% τζαι σε συντάξεις

   το αρχικό σου κείμενο αφορούσε τάχα την σύγκριση μεταξύ του τρόπου που αντιμετωπίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι σε σχέση με τους ιδιωτικούς ή αυτοεργοδότουμενους

   αυτό τζαι μόνο αφορούσε τζαι αν ήθελες να πεις οτιδήποτε άλλο απλά εν το είπες ή εν το εκατάλαβες ότι εν το είπες

   τζαι είναι ακριβώς για αυτόν τον λόγο που σου απάντησα όπως σου απάντησα, ότι ακριβώς όπως στην ελλάδα οι μειώσεις μισθών τζαι τα όσα εγλυτωσεν το κράτος δεν επήεν ακριβώς στους ιδιωτικούς μισθωτο΄ππυς σκλάβους αλλά στους τραπεζίτες και τα άλλα παράσιτα

   στην απάντηση σου χρησιμοποίησες προς απάντηση τάχα ότι θα πρέπει τούτα να τα πω στον 40 ή 50χρονο άνεργο χωρίς να εμβαθύνεις γιατί εν άνεργος ένας 50χρονος ακριβώς γιατί το κράτος πιάνει τα που σένα που νομίζεις ότι εννα κάμεις καριέρα τζια μαλακίες μες τούντες συνθήκες τζαι διά τα στους τραπεζίτες

   λαλείς ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες χιλιάδων εταιρειών με τα δις κέρδη τους δαμέσα δα επαρήγαγαν έργο!!

   πόσο άσχετος εκτός πραγματικότητας μπορεί να είσαι πραγματικά

   το τεράστιο ποσοστό της οικονομίας μας ΗΤΑΝ απολύτως παραιστικό αφού πέραν του 65% ήταν οι λεγόμενες υπηρεσίες δηλαδή λογιστικοδικηγορικοτραπεζικές μαλακίες που ξέπλεναν χρήμα

   οπότε πρέπει να προσδιορίσεις τι εννοείς με τον όρο παραγωγή

   γιατί ένα λογιστικό γραφείο πχ ή ένα δικηγορικό γραφείο ουσιαστικά εν παράγει πλούτο αλλά απλά διακινεί ψεύτικο πλούτο πλασματικό που τωρά επέτασεν

   που τζαμέ τζαι τζει πρέπει να δούμε τζαι τον ρόλο που παίζει η δημόσια υπηρεσία

   τι ακριβώς θέλεις να παράγει η δημόσια υπηρεσία; ποιος εν ο ρόλος της; να παράγει οξά να λειτουργεί την κρατική μηχανή; φυσικά τζαι ο ρόλος της δεν είναι να παράγει πλούτο αλλά είναι τζαμέ αποκλειστικά τζαι μόνο για να λειτουργεί υποτίθεται το κράτος

   δηλαδή η αστυνομία πως μπορεί να γίνει παραγωγική;
   τι θέλεις να παράγει; αγγούρκα;

   Διαγραφή


  5. οι δάσκαλοι τζαι οι καθηγητές! που δαμέ φαίνεται ο γνήσιος ούλτρα κυπριακός κομπλεξικός τρόπος που αντιμετωπίζεις τα πράματα
   πόσο επιφανειακά πιον

   δηλαδή οι καθηγητές τζιαι οι δάσκαλοι τι ακριβώς παράγουν; πε μου να δούμε;

   εν τούτος ο ρόλος τους; να "παράγουν"

   οξά θέλεις τους να ταλαιπωρούνται τζαι τζείνοι για να νοιώθεις "ισότητα" στην σκλαβιά που περνάς εσύ;


   γράφεις στο τελικό σου σχόλιο ότι γράφεις τα τούτα που τις εμπειρίες σου που το δημόσιο κλπ κλπ
   δαμέ άνθρωποι εν φυλακή γιατί δεν εκτελούνται αποφάσεις δικαστηρίων πχ τζια είμαι ο πρώτος που βιώνω καθημερινά τούντο πράμα τζαι το πως τίποτε εν λειτουργεί δαμέσαδα

   εσύ ούτε καν φαντάζεσαι πόσον άσιημα εν τα πράματα γιαυτόν άλλωστε έσιεις τζαι εταιρεία μισιμου τζαι εννα κάμεις τζαι καριέρα τζαι παράγεις πλούτον νομίζεις

   ούλλα εννα κρεπάρουν πολλά σύντομα τζαι εσύ ακόμα ασχολείσαι με επουσιώδη πραματούθκια τζαι με τους καθηγητές που κάθουνται τα καλοτζαίρκα


   σκέφτου πόσον εκτός είσαι όταν θυμηθείς τα όσα έλεγες τζαι λαλείς ακόμα για το φυσικόν αέριο περί ΑΟΖ κλπ

   ναι η κύπρος κήρυξε αοζ τζαι η ελλάδα μάσιεται.. ε και; όσον το κράτος το ελέγχουν τούτοι που το ελέγχουν δηλαδή μμεξαπάτησης που ελέγχονται απο τραπεζίτες τζαι πλέον άμεσα που τον ΕΜΣ το φυσικό αέριο θα πηγαίνει πρώτα και κύρια για να το καρπώνονται αυτοί

   τούτη εν η ουσία... τζαι όταν ο κόσμος εν θα έσιει λεφτά όπως εν έσιει λεφτά στην ισπανία ιταλία γαλλία κλπ λόγω του συστήματος απλά εσύ εγώ κλπ εννα μαυρολοανώμαστεν να δουλεύκουμεν γαι να αρπάσσουν κάποιοι λλίοι


   θέλω να μου πεις όμως αφού είπες ό,τι είπες

   τι πρέπει να κάμουμεν για να παράξουμεν πλούτο

   τι προτείνεις να γίνει πρακτικά;

   Διαγραφή
  6. Οι καθηγητές και οι δασκάλοι παράγουν έργο όταν δουλεύουν, το καλοκαίρι όμως δεν δουλεύουν! Και ποιος αποφάσισε να μην υπάρχουν ανοικτά σχολεία το καλοκαίρι; Δεν είναι ανάγκη να κάνουν μαθήματα -υπάρχουν πολλές άλλες δραστηριότητες που μπορούν να γίνονται.

   "ούλλα εννα κρεπάρουν πολλά σύντομα τζαι εσύ ακόμα ασχολείσαι με επουσιώδη πραματούθκια τζαι με τους καθηγητές που κάθουνται τα καλοτζαίρκα"

   εγώ ασχολούμαι με ό,τι θέλω. Έγραψα μια καταχώρηση έχοντας στο μυαλό μου τι γίνεται και το πόσο στον κόσμο τους είναι κάποιοι άνθρωποι επειδή ακόμα προστατεύκουν τους - επειδή εάν την ετρώαν όπως τους αναλογούσε (ώς υπάλληλοι ενός παττισμένου κράτους) τωρά θα ήμασταν όλοι στους δρόμους. Όμως, τούτη η κρίσιμη μάζα (μαζί με τους τραπεζικούς) βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας για τούτον ακριβώς τον λόγο. Ευχής εργο θα ήταν να παραδέχονταν ότι είναι υπερ-πληρωμένοι, και η αλλαγή να ερχόταν μέσα από αυτούς! (που αυτό γράφω στην ανάρτηση μου).

   Και συγκεκριμένα, έγραψα ότι τα λεφτά δεν φυτρώνουν αλλά θα πρέπει να παράγονται. Δεν μπορώ να καταλάβω τι καταλαβαίνεις και τι δεν καταλαβαίνεις.

   Δεν είμαι υποχρεωμένη όμως ούτε να ανέχομαι την αγένεια σου ούτε την ανικανότητα σου να καταλάβεις ότι ΔΕΝ περιστρέφονται όλες οι σκέψεις μου γύρω από το πώς θα σώσουμε τον κόσμο ή πώς φτάσαμε ως εδώ.

   Για να παράξουμε πλούτο- πρακτικές λύσεις:

   μπορεί πρώτα πρώτα το κράτος να δώσει φορολογικές ελαφρύνσεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εργοστάσια που παράγουν κατεψυγμένο φαγητό, εργοστάσια που κάμνουν αλουμίνιο, που παράγουν τσιμέντο, τουριστικά εστιατόρια (που τώρα με το all-inlcusive των ξενοδοχείων υποφέρουν), να δωθούν κίνητρα να ξεκινήσουν πάλι τα λευκαρίτικα, που είναι μια παράδοση στην Κύπρο και οι τουρίστες τα αγοράζουν (ενώ τώρα φέρνουν Κινέζικα), να δωθούν κίνητρα για καλλιέργεια Τερατσιών (όπως φοροαππαλλαγή για το χωράφι που είναι φυτεμένα τα δέντρα) - ένα προϊόν που έχει πολλά παράγωγα, όπως το χαρουπόμελο το οποίο οι Ρώσοι το χρησιμοποιούν πάρα πολλά στην καθημερινή διατροφή τους, θα μπορούσαμε να κάνουμε τα δικά μας πήλινα σουβενίρς- για να τα πουλούμε στους τουρίστες, έχουμε ακόμα μεταλλεύματα που θα μπορούσαμε να εξορύξουμε.

   Θα μπορούσε το κράτος να κάνει ακόμα κάτι λίγο πιο εξτρήμ. Να υποχρεώσει τους δημοσίους υπαλλήλους (επειδή μόνο αυτούς μπορεί να βάλει όρους εργασίας) να πηγαίνουν δουλειά με στολές - οι οποίες θα είναι αποκλειστικά κατασκευασμένες στην Κύπρο. ΌΤαν μια σύμπραξη βιοτεχνίων ρούχων (που τώρα πολύ λίγες λειτουργούν στην Κύπρο) θα έχει σταθερούς πελάτες, θα μπορεί να μεγαλώσει και πού ξέρεις, μπορεί να εξάγουμε ρούχα ποιότητας στο εξωτερικό.

   Γενικά θα μπορούσαν πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις να συστεγαστούν, με ωφελείματα για αυτή τους κίνηση, ώστε να μοιραστεί το λειτουργικό κόστος και αυτό θα αυξήσει την παραγωγικότητα τους. (πχ. εταιρείες πληροφορικής, αρχιτεκτονικά γραφεία, ακόμα και εργοστάσια τα οποία θα μπορούσαν δουλεύουν με βάρδιες οι διαφορετικές εταιρείες και να χρησιμοποιούν τα ίδια μηχανήματα).

   Επίσης με το χαλούμι θα μπορούσαμε επιτέλους να συμφωνήσουμε για την πατέντα - πριν μας την πάρουν οι Τούρκοι ή οι Γερμανοί - και να κάνουμε σοβαρές εξαγωγές.

   Και επίσης τόσες κυπριακές σειρές εποχής έχουμε - θα μπορούσαμε να τις υποτιτλίσουμε με κρατική χορηγία και να τις προωθήσουμε στο εξωτερικό! Ούτε οι ισπανικές ούτε οι τούρκικες είναι καλύτερες!

   Προς το παρόν αυτά :). Πρέπει να δουλέψω και λίγο εν μπορώ να κάθουμαι να σκέφτουμε πράγματα τα οποία για να γίνουν πρέπει να υπάρχει και πολιτική αλλά και συλλογική βούληση.   Διαγραφή
  7. Το αρχικό κείμενο εν είχε σκοπό ούτε την ουσία ούτε το πρόβλημα. Εγώ έγραψα τι ένιωθα τζαι νιώθω για την παραδοξότητα της κατάστασης που βιώνω. Εν το προσωπικό μου μπλογκ άλλωστε.

   Η ΑΟΖ μας έσωσε και θα μας σώζει αρκετές φορές. Αλλά εσύ εννά το πιστέψεις μόνο όταν σου το πει ο Καζάκης. Δικαίωμα σου :).

   Δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε από ένα διάλογο εμείς οι δύο. Εγώ συνήθως είμαι ακροατής, αλλά δεν με πείθεις, αντιθέτως είσαι πολύ κουραστικός.

   Δεν διαφωνούμε για το πώς φτάσαμε ως εδώ, διαφωνούμε για το πού θέλουμε να πάμε από δω και πέρα. Τζαι όσες συζητήσεις τζαι να κάμουμε εν θα πεις μια γλυτζιά κουβέντα.

   Ξέρεις ότι σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει η συμπάθεια, αλλά αυτές τις συζητήσεις δεν θέλω να τις κάμνω μαζί σου, και ούτε θα συμβαδίσουμε σε κάποιο δρόμο. Αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά έννοιες όπως δουλειά, δικαιοσύνη και διάφορα άλλα πατριωτικά.

   Διαγραφή
 2. ο καθένας δικαιούται να έχει τις απόψεις του τζαι προσωπικά θα υπερασπιστώ την όποια άποψη έχει κάποιος έστω τζαι αν την θεωρώ αυθαίρετη τζαι ατεκμηρίωτη που δεν βασίζεται στην πραγματικότητα που έναν περίπου αυτό θεωρώ ότι κάνεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή