--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Διάφορα

Σήμερα πήγα στο κτηματολόγιο για να διευθετήσω μια εκκρεμότητα σχετικά με τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας. Μεν φανταστείς ότι έχω κανένα κτήμα, απλά όταν πέθανε ο παπάς μου ήμουν ανήλικη και δεν είχα ακόμη αριθμό ταυτότητας όταν μας μεταβίβασαν την περιουσία που είχε ο παπάς μου στο όνομά του,  έτσι τώρα θα πρέπει να πάω για να μου αντικαταστήσουν την ψευδοταυτότητα που έχουν στα αρχεία τους με την πραγματική μου ταυτότητα.

Διαφορετικά δεν θα με βρουν, και μετά θα τρέχω να πληρώνω τα προστίματα που άργησα να πληρώσω :-/. Θέλουν 10 ευρώ για κάθε αλλαγή. Ευτυχώς δύο κοτσιάννια είναι και μόνο 20 ευρώ θα μου πάρουν. Αχ.. και θα θελα να ξερα πότε θα μας δώσει πίσω αυτό το κράτος. Προς το παρόν μόνο διούμεν του.

Να μην είμαι αχάριστη όμως, έφτασα και τις καλές εποχές (που ζούμε στον απόηχο τους) και είχα δωρεάν εκπαίδευση (αν εξαιρέσεις το ότι έπρεπε να αγοράζουμε τα βιβλία στο πανεπιστήμιο - που μετά το πρώτο έτος κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται - υπάρχει και το διαδίκτυο!).

Εγώ δεν παραπονιέμαι. Ο αγώνας πάντα συνεχίζεται ποικιλοτρόπως. Κάποτε είναι σοφότερο να δεις τα πράγματα πιο σφαιρικά, σε βάθος χρόνου και ταυτόχρονα να δεις και τι θέλει ο υπόλοιπος κόσμος.

Προς το παρόν επικρατεί η αμηχανία και η ευθυνοφοβία.

Τούντες μέρες γίνεται χαμός στο διαδίκτυο για ένα περιστατικό κακοποίησης μικρού γατιού σε μια ταβέρνα στη Λευκωσία. Σίγουρα το έμαθες. Με εξέπληξε η αγωνιστικότητα των Κυπρίων! Διοργανώνουν και εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ταβέρνα. "Να τον κλείσουν το ΤΕΡΑΣ". Κάπως έτσι είναι το κλίμα... απορώ πόσοι θα πάνε - πάντως μπορεί να είναι και περισσότεροι από αυτούς που διαμαρτύρονταν για το μνημόνιο (που δεν πήγαν για το ξεκάρφωμα, αλλά αυτοβούλως).

Δεν ξέρω τα γεγονότα, δεν ήμουν μπροστά στο συμβάν, δεν ξέρω κάποιο που ήταν μπροστά. Κάποιοι λένε ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος συνηθίζει να  δηλητηριάζει σκυλιά και γατιά στη γειτονιά.

Ας μην παρασυρόμαστε όμως, από το "λένε" μέχρι το "ισχύει" έχει μεγάλη διαφορά.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αγωνίζονται τόσο έντονα για τα δικαιώματα των ζώων, ενώ πάνε στην ταβέρνα και τρώνε κοτόπουλα και γουρουνάκια και αρνάκια... κι εδώ δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή; Άσε που αν ήταν κανένα θερκό (που είναι άκακο) θα του χειροκροτούσαν κιόλας για το επίτευγμα του.

Μεν με παρεξηγείς, εγώ λατρεύω τα ζώα. Ακόμα και τα έντομα προτιμώ να τα φυγαδεύω σε κανένα χωράφι παρά να τα σκοτώσω, έστω και αν τα φοβούμαι. (με τα κουνούπια είμαι λίγο εκδικητική όμως... θέλω να πάρω το αίμα μου πίσω!). Αυτό που δεν καταλάβω είναι η ετοιμότητα των Κυπρίων να κρεμμάσουν ένα άνθρωπο που κακοποίησε ένα γάτο (και δεν ξέρουν από πρώτο χέρι τι έγινε) και αφήνουν τους κλέφτες που κατέστρεψαν την οικονομία μας υποβαθμίζοντας το βιωτικό μας επίπεδο, στο απυρόβλητο. Αν απαγάγουμε τον Λήο και ζητήσουμε για λύτρα δικαιοσύνη;..;.. λες να έχουμε διαπραγματευτικό πλεονέκτημα; (εν ηξέρεις ποιος εν ο Λήο :-S  ! )

Τέλοσπάντων εν καλό και τούτο το ποσκόλιο, αλλά τωρά προβληματίζει με κάτι σοβαρότερο.

Ο Κασίνης παραιτείται από την ΚΡΕΤΥΚ και πάει στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει πολλά που αν έχεις ενδιαφέρον εννά ψάξεις και να μάθεις.

 Η λύση του ενδιάμεσου ΦΑ που θάφτηκε το 2007 ελέω εκλογών (μαύρες τζαι καμένες) επαναφέρθηκε στο προσκήνιο - τώρα, 6 χρόνια μετά. Αν γινόταν τότε, θα είχαμε ήδη φθηνότερο ρεύμα και ίσως να είχαμε και αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο. Όμως δεν έγινε! Τώρα πλέον δεν αξίζει μια τέτοια επένδυση, επειδή θα έχουμε το δικό μας φυσικό αέριο σε βάθος πενταετίας-εφταετίας, και για το πιο φθηνό ρεύμα μπορεί να δώσει τη λύση το eurasia interconnector. Ένα έργο το οποίο δεν τυγχάνει της πρέπουσας σημασίας από τους όποιους αρμόδιους και δεν προχωρά στους ρυθμούς που θα μπορούσε! Πρόσφατα η ΕΕ έχει εγκρίνει αυτό το έργο και τώρα το έργο ανήκει στη λίστα των έργων κοινού ενδιαφέροντος του τομέα της ενέργειας.

Ο Κασίνης είναι ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του, γι΄αυτό του είχα εμπιστοσύνη. Τώρα... ήντα χαπάρκα ρε κοπέλλια;

Τα πράγματα δεν θα φτάσουν ποτέ στο τέλος. Εν παίζουμε κάποιο παιχνίδι που κάποτε εννά τελιώσει. Ακόμα και αν εγώ ή εσύ πεθάνουμε, μένει κάποιος πίσω που πρέπει να συνεχίσει. Ακόμα και ο θάνατος δεν είναι το τέλος! Έτσι μεν περιμένεις το τέλος, εν θα έρτει. Δημιούργα προϋποθέσεις για καλύτερη συνέχεια.. η ζωή πάντα θα συνεχίζεται. Να έχεις τα μάτια σου ανοικτά και θα έρθει η κατάλληλη στιγμή που θα σηκώνει την μεγάλη ανατροπή. Εχάσαμε ήδη 2 ευκαιρίες τα τελευταία 3 χρόνια. Δυστυχώς οι ευκαιρίες προκύπτουν όταν κάτι πολλά κακό συμβαίνει και τώρα χρειαζόμαστε και 3η ευκαιρία - δυστυχώς.

6 σχόλια:

 1. Opoiadipote antidrasi se touto ton kolotopo me tous pio douloprepeis kai volemenous upikoous ana to pagkosmio kata tin diki m tapeini gnwmi einai an mi ti allo kalo prama. so ean einai kattos h gadaros h antropos kai uparxei antidrasi emena touto to prama dia m to lliotero elpida

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αρέσκει μου που πρώτα λαλείς "se touto ton kolotopo me tous pio douloprepeis kai volemenous upikoous ana to pagkosmio " τζαι μετά λαλείς: "kata tin diki m tapeini gnwmi ". The irony! :P.

   Ελπίδα για ποιο πράγμα μάνα μου; Αν τούτο το έκαμνε κάποιος πολιτικός που έχει δύναμη και κινεί νήματα εννά αντιδρούσαν το ίδιο; Για να είναι τόσο σίγουροι για το συμβάν τούτοι που το περιγράφουν σημαίνει 2 πράγματα. Είτε ήταν μπροστά, είτε εκαρτερούσαν αφορμή για να κάμουν πόλεμο του συγκεκριμένου ανθρώπου.

   Αν ήταν μπροστά γιατί εν τον εσταμάτησαν; Γιατί εν επροστάτεψαν το καημένο το καττούι; Γιατί εν ετηλεφωνήσαν της αστυνομίας τζίνη την ώρα;

   Αν δεν ήταν μπροστά, ποια η απόδειξη ότι το συμβάν εξελίχθηκε με τούτο τον τρόπο τζαι με βάρβαρο τρόπο επιτίθονται στον άνθρωπο;

   Διαγραφή
 2. καταρχας σιερουμαι που ξανανοιξες το μπλογκ. για το καττουι, ειμαι λλιο καχυποπτος. αν οντως εσκοτωσε το καττουι με επανελλημενες κλωτσιες, γιατι εν τον εσταματησε καποιος; σημερα φκαινουν δηλωσεις οτι το καττουι ζει. αλαλουμ ακομα τζιε δαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ..και κανένας δεν ασχολείται με το κούρεμα... ! :).

   Χρειάστηκε μόνο να δω ποιοι σκίζουν τα ιμάτια τους για το γατάκι για να καταλάβω ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τα φιλοζωικά αισθήματα του κόσμου για να κάνουν αντιπερισπασμό.

   Εγώ ακόμα καρτερώ να δω κανένα από τους αυτόπτες μάρτυρες. Κυκλοφορά μια ανυπόγραφή "μαρτυρία" μόνο. Περίεργα πράγματα.
   (εν άνοιξε εντελώς, απλά είχα κάτι να γράψω και το αφήνω για λίγο)

   Διαγραφή