--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σημερινές σκέψεις

Σήμερα ήταν τα γενέθλια μου. Ευτυχώς δηλαδή επειδή δεν θα μπορούσα διαφορετικά να πάω έξω από τη βουλή χωρίς να μου μουρμουρούν. Είπα να μην σκεφτώ και τα λεφτά της βενζίνης...  Φυσικά οι βουλευτές μας αποφάσισαν πάρουν ρεπό σήμερα, και έτσι ήμασταν έξω από ένα άδειο, κλειδωμένο κτίριο - φωνάζοντας (εν είμαι ο τύπος που φωνάζει) για να τα ακούμε μεταξύ μας.

Σε κάποια φάση ήρθε και το ΕΛΑΜ. Εννοείται ότι υπήρχε συμφωνία ότι η διαμαρτυρία θα ήταν ακομμάτιστη, αλλά δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιο να μην έρθει.

Ο σκοπός που πήγα ήταν ξεκάθαρος. Πήγα για να γνωρίσω και άλλα άτομα που θέλουν να γίνει κάτι, και τον πέτυχα.

Άραγε θα πάω ποτέ σε διαμαρτυρία που οι διαμαρτυρόμενοι να είναι περισσότεροι από τους αστυνομικούς; Ακόμα και οι αστυνομικοί φαινόταν να είχαν απογοητευτεί από την προσέλευση του κόσμου... άλλωστε θα είναι από τους πρώτους (και μόνους)  κυβερνητικούςπου θα νιώσουν έντονα τις αποκοπές.

Άναψε και η φλόγα στο τεμάχιο 12. (πρέπει να σταματήσουμε να το αποκαλούμε οικόπεδο - αφού δεν προορίζεται για ..οίκο).Ήταν ο Κασίνης σήμερα καλεσμένος στο Σίγμα. Τώρα που είναι στον ιδιωτικό τομέα θα τον βλέπουμε πιο συχνά, ευτυχώς. Είπε κάτι πολύ σημαντικό. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Μοζαμβίκη. Θα μπορούσαμε να ήμασταν πολύ πιο μπροστά στις διαδικασίες από τη Μοζαμβίκη, αλλά δεν κάνουμε τις απαραίτητες προσπάθειες. Αυτό τι σημαίνει; 2 πράγματα. Ή θα καταλήξουμε να πουλούμε το φυσικό αέριο πολύ φθηνά, λόγω μεγάλης προσφοράς... ή θα σφραγίσουμε τα κοιτάσματα και θα τα ανοίξουμε σε 25-30  χρόνια πάλε..για τις μελλοντικές γενειές. Φυσικά θα μπορούσαμε να κινηθούμε λίγο πιο γρήγορα και να προλάβουμε ... τις καλές εποχές του φυσικού αερίου. Ίσως να προπωλούσαμε..;

Λυπάμαι τα παιδιά που πάνε σχολείο αυτή τη σχολική χρονιά. Από αυτά που άκουσα σήμερα, το χάσμα μεταξύ "πλουσίων" και "φτωχών" μεγαλώνει. Άλλωστε για να γίνει κάποιος φτωχός, χρειάζεται να έχει δάνειο, να χάσει τη δουλειά του και να τελειώσει το ανεργειακό. Κάποιοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και ζητούν από τα παιδιά συγκεκριμένα τετράδια και φάιλ (και μαλακίες)... ίσως τους κάνει έτσι να νιώθουν πιο σπουδαίοι. Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι η εξαίρεση..και από αυτούς που γνωρίζω είμαι σίγουρη ότι είναι η εξαίρεση.

Το πρόβλημα μας είναι ότι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει το πρόβλημα. Αν δεν ορίσουμε το πρόβλημα, πώς μπορούμε να το λύσουμε; ...

8 σχόλια:

 1. Χρόνια σου πολλά.

  Έχει κάποια χρόνια, είμαι κοντά στα σχολεία και βλέπω. Χάλια κατάσταση... Ένα σου λέω, ευτυχώς που υπάρχουν και οι σύνδεσμοι γονέων. Φυσικά δεν είναι αρκετό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ. :).

   Δυστυχώς από όσα ακούω για κάποια μωρά το σχολείο είναι βασανιστήριο.

   Είναι κρίμα σε τέτοια ηλικία να βρίσκονται κάτω άγχος επειδή κάποιοι ενήλικες και μορφωμένοι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση τους δεν μπορούν να σκεφτούν τα βασικά.

   Θυμάμαι που οι περισσότεροι δασκάλοι και καθηγητές (στο γυμνάσιο περισσότερο) μας έβαζαν να συστηθούμε λέγοντας το όνομα μας και τι δουλειά έκαναν οι γονείς μας. Εκ πείρας σου λέω ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να λες ότι πέθανε ο παπάς σου κάθε χρόνο. Όπως δεν θα ήταν εύκολο για τα παιδιά που οι γονείς τους δεν εργάζονταν επειδή ήταν άρρωστοι ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Τούτο το να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλώτρια, και να μην μπορούμε να μπούμε στη θέση του άλλου, ή έστω να φανταστούμε ότι τα πράγματα στο σπίτι του άλλου είναι διαφορετικά, μας δίνει ένα σκληρό πρόσωπο απέναντι στους ανθρώπους που το μόνο που ψάχνουν είναι κατανόηση και διακριτικότητα.

   Διαγραφή
 2. Καλημέρα! Είμαι εκπαιδευτικός -όχι όμως σε σχολείο. Επειδή όμως γνωρίζω προσωπικά συνάδελφους σε γυμνάσια και λύκεια -θέλω να πω ότι πολλοί όχι μόνο ξέρουν τι συμβαίνει αλλά σε πολλά σχολεία λειτουργούν "εσωτερικά κοινωνικά παντοπωλεία" που βοηθούν πάρα πολλές οικογένειες. Τα παντοπωλεία αυτά λειτουργούν με την προσφορά των καθηγητών και άλλων εθελοντών που βρίσκουν οι καθηγητές.

  Φυσικά όπως και σε όλα τα επαγγέλματα δεν έιναι όλοι οι καθηγητές διακριτικοί αλλά υπάρχουν και πολλοί που δουλεύουν αθόρυβα και δε φαίνονται.

  Ελένη

  Ελένη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα Ελένη. Έχεις δίκαιο, κι εγώ το πιστεύω ότι οι καθηγητές που συμπεριφέρονται όπως περιέγραψα πιο πάνω ότι είναι η μειονότητα - όπως έχω γράψει.

   Οι εκπαιδευτικοί βλέπουν και ακούουν πολλά, αφού τα μωρά αθώα όπως είναι εξομολογούνται διάφορα στους δασκάλους τους. Ίσως θα έπρεπε να δώσουν μια καλύτερη εικόνα προς τα έξω για το τι συμβαίνει πραγματικά στη μέση οικογένεια στην Κύπρο... πρέπει να κτυπήσουν πολλά κουδούνια για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι το τι πρέπει να γίνει.
   Τα κοινωνικά παντοπωλεία είναι μια ευγενική πράξη που ανακουφίζει για λίγο αυτούς που δυσκολεύονται, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα.

   Διαγραφή
 3. Χρόνια πολλά αν και καθυστερημένα Γιωρκούλλα μου. Ότι επιθυμείς!
  Οι εκπαιδευτικοί τζιαι γενικά το σύστημα έσιει τζιαιρό που εχάσαν το μπαλάκι. Έσιει όμως εκπαιδευτικούς που εν πολλά καλοί τζιαι φροντίζουν για τα μωρά που δυσκολεύκουνται. Εν ή μούγιες μέσα στο γάλα όμως!Ανακουφίζουν, αλλά το πρόβλημα εν λύνεται έτσι, ας το καταλάβουν οι πολιτικοί τζιαι τούτοι ούλλοι που μας εφέραν δαμέ που είμαστε τζιαι ας κάμουν κάτι επιτέλους! Τζιαι οι αρμόδιοι των κοινωνικών φορέων, όι οι απλοί υπάλληλοι, οι πιο πάνω, εν ξύλο που θέλουν για να ταράξουν τζιαι να δόκουν εντολή να βοηθήσουν. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι εν σε απόγνωση τζιαι ταλαιπωρούνται που διάφορα τζιαι κανένας τους εν κάμνει τίποτε;Μετά εννα φταίει ο φονιάς οξά τούτοι που κάθονται και τα ξύνουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ :).

   Έχασα την άμεση επαφή με τα σχολεία έτσι δεν ξέρω σίγουρα. Έλπιζα οι απερίσκεπτοι να ήταν η εξαίρεση.
   Πιστεύω ότι μονο εάν τους αναγκάσουμε εμείς θα κάνουν κάτι όλοι αυτοί που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Έτσι κι αλλιώς η Τρόικα ήρθε για να γλυτώσουν ... της φυλακής τα σίδερα. Ο φτωχός είναι φτωχός είτε είναι πτωχευμένο είτε δεν είναι άτακτα χρεοκοπημένο το κράτος. Δεν θα άλλαζε τίποτα γι αυτόν που δεν έχει να φάει. Αντιθέτως, αυτοί που τρώνε συνέχεια θα είχαν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα.

   Διαγραφή
 4. Γεωργία μ να ζήσεις έστω και καθυστερημένα.
  Δεν βρίσκω κάπου το email σου αλλά θα θελα να επικοινωνήσω μαζί σου με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να συζητήσουμε το θέμα που αφορά στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση του τόπου μας και αν υπάρχει κάτι να γίνει. Το δικό μου είναι amadruada@gmail.com
  thanx

  ΑπάντησηΔιαγραφή