--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Αυτές τις μέρες μόλις που προλαμβαίνω να ελέγξω το email μου! Ήξερα ότι το φθινόπωρο θα εφερνε άλλους ρυθμούς, αλλά όχι και έτσι. Για να προλαβαίνω πρέπει να αφήνω πολλά πράγματα πίσω - όπως αυτό το μπλογκ, την ενημέρωση και άλλα.

Ακούσετε τα νέα;;; Είμαστε δισεκατομυριούχοι! Είναι εκπληκτικό που αντί να παίζει στα κανάλια ότι έχουμε κοιτάσματα καθαρής αξίας πέριξ των 18 δις (ομολογώ ότι έππεσα λίγο έξω, πίστευα ότι στο Αφροδίτη είχαμε κοιτάσματα καθαρής αξίας 12 δις) λαλούν μας ότι έννεν τόσο πολλά όσο περιμέναμε..! Και πόσο περιμέναμε; :-/ ... αφού το Αφροδίτη είναι από τα φτωχά κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ ! Ας πούμε, έχουμε να παίρνουμε πολλά παραπάνω από αυτά που είχαμε να δίνουμε .. προ-Τρόικας εννοώ. Τώρα ανάθεμάν τον που χρωστεί τζαι πού σσιει να πιορώσει.

Σημαντικότατη πληροφορία είναι ότι η ποιότητα του κοιτάσματος είναι εξαιρετική!

Μια σωστή κίνηση που μελετά η Κυπριακή Δημοκρατία  και ευτυχώς φαίνεται να υποστηρίζεται από όλους στο νησί, είναι η ανέγερση χερσαίου τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου. Αυτό σημαίνει συνεργασία με το Ισραήλ, αυτό σημαίνει συμφέροντα εταιρειών κολοσσών στο κυπριακό έδαφος, αυτό σημαίνει περισσότερη ασφάλεια για το νησί (όπως εγώ το καταλαβαίνω).
Δυστυχώς όμως δεν ακούμε να προχωρά η κουβέντα. Ίσως να τα κάνουν όλα χωρίς τυμπανοκρουσίες - μακάρι!

Το πρόβλημα της τουρκικής κατοχής στο νησί ακόμα δεν έχει λυθεί. Αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα, τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και τον αγωγό - για γρήγορο κέρδος από τη μια - αλλά από την άλλη μια τέτοια (υποθετική πάντα) κίνηση θα περιόριζε την αγορά του κυπριακού ΦΑ. Ενώ με τα πλοία, μπορούμε να το στείλουμε οπουδήποτε. Άλλωστε και οι ΗΠΑ θέλουν να προχωρήσουν σε αυτό - και σίγουρα θα κινηθούν προς την Ευρώπη - που σημαίνει ότι η Ευρώπη σε βάθος χρόνου θα έχει πολλή προσφορά σε ΦΑ.

Αγωγός από την Τουρκία δεν μπορεί να περάσει όσο το κυπριακό πρόβλημα είναι άλυτο. Όχι επειδή εμείς δεν θα το κάνουμε επειδή θυμόμαστε την εισβολή, την κατοχή, τους αγνοούμενους. Ούτε επειδή ανησυχούμε ότι θα είμαστε εκτεθιμένοι σε δολιοφθορές από τους Τούρκους. Αλλωστε σε μια συζήτηση που είχα με κάποια άτομα πιο παλιά, μου έκαναν παρατήρηση να μην είμαι ρατσίστρια ... ! Δεν μπορεί να περάσει ο αγωγός από την Τουρκία επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Πώς να υπογραφούν συμφωνίες ανάμεσα σε δύο κράτη όταν το ένα αρνείται να αναγνωρίσει το άλλο; Ελπίζω και εύχομαι ο αγωγός από την Τουρκία να μην είναι επιλογή και να ισχύουν οι διαβεβαιώσεις των πολιτικών .... αυτές τουλάχιστο οι δεσμεύσεις να είναι αληθινές. Αν όμως είναι σε κάποια κυπριακή αντζέντα αυτό το ενδεχόμενο, αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα.
Πάμε για λύση του κυπριακού. Θέλουμε να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα, άρα πρέπει να μας κάνει πολύ χαρούμενους αυτή η συγκυρία του ΦΑ που ίσως λειτουργήσει ως καταλύτης για τη λύση του προβλήματος. Εμένα προσωπικά αυτό που με ανησυχεί είναι το ενδεχόμενο λύσης του κυπριακού όταν ο ελληνικός κυπριακός λαός είναι βυθισμένος στην μιζέρια και στην εξαθλίωση. (φυσικά δεν αναφέρομαι σε σένα, αφού εσύ έχεις ήση πρόσβαση σε υπολογιστή και διαδίκτυο - άρα είσαι στους προνομιούχους ακόμα - όπως κι εγώ). Επίσης, όταν για πρόεδρος της ΚΔ είναι ένας άνθρωπος που προεκλογικά μιλούσε για λιλλιπούτεια χώρα (για μας έλεγε ντε!) και κατά καιρούς μιλά για σύνεση και υπευθυνότητα ... με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αν αναλογιστούμε πώς η Ισλανδία λειτούργησε εντελώς αντίθετα από εμάς, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις τους ΔΝΤ και επηρεαζόμενες χώρες από την κρίση εκεί - τότε είναι ασφαλές να πούμε ότι μπορούσαμε και καλύτερα!

Τέλος, θέλω να πω ότι ο μέσος μισθός στη χώρα μας είναι 1881 ευρώ! Αυτό είναι ένας εικονικός αριθμός αφού εάν θυμούνται οι διεκδικητικοί δημόσιοι υπαλλήλοι πέτυχαν όχι μείωση του ακαθάριστου μισθού, αλλά αποκοπή από τον μισθό ως προσφορά στο κράτος....[ υπολογίζω ] με την ελπίδα ότι κάποτε θα λήξει σύντομα αυτό το μέτρο και θα συνεχίσουν να παίρνουν όσα επαιρναν.
Όταν βγαίνουν αριθμοί οι οποίοι ΔΕΝ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε αυτοί που πρέπει να αναλάβουν δράση δεν θα μάθουν ποτέ ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά άσχημα και ότι χρειάζεται να κάνουν πολλά πράγματα για να τα διορθώσουν!

Α ναι - οι ΗΠΑ "εκλείσαν" ! Δεν ξέρω λεπτομέρειες... ίσως να είναι για το καλύτερο αυτό που γίνεται.

Πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε με περισσότερα από αυτά που βγάζουμε.

Για ΧΑ μίλησα. Για τα στελέχη του ΑΚΕΛ που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση, θέλω να πω ότι όλοι οι κλέφτες φυλακή! Αν είναι κλέφτες θα το αποφασίσει το δικαστήριο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι πολιτική δίωξη. Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για να κρατηθούν ως ύποπτοι. Καταθέσεις επιταγών ! Παρόλο που με προβληματίζει το γιατί κατάθεταν επιταγές. Αυτού του είδους συναλλαγές γίνονται με μαυροσάκκουλλα! Φυσικά, έχουμε δει τα τελευταία χρόνια πολλές περιπτώσεις θράσους, όπου μπροστά στα μάτια μας έκαναν διάφορα (κάποιες λίστες, κάτι φαξ ... αν θυμάστε). Περιμένουμε ... (ενώ παράλληλα δουλεύουμε για να είμαστε καλά εμείς και οι γύρω μας).

** Αν κατέβαινε ένα κίνημα μπλόγκερς για ευρωβουλευτικές... πώς θα το αντιμετώπιζες; Προσωπικά δεν θα συμμετείχα ενεργά, αλλά θα το ψήφιζα. Χρειαζόμαστε μια αλλαγή [που να έρχεται από τον κόσμο και όχι από πολιτικούς] ... δεν νομίζεις; 

4 σχόλια:

 1. οτι εν καιρος για κατι που τον κοσμο εν αληθκια. εν επισης αληθκια οτι δαμεσα παρα πολλες φορες εθκιαβασα αποψεις που με βρηκαν υπερ του δεοντος συμφωνο για πολλα θεματα. (ω ρε λεξιλογιο!)
  τουτο που γινεται στην Αμερικη εν γελοιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τούτο που γίνεται στην Αμερική το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον (τώρα που κατάλαβα τι γίνεται).
   Όταν λες "δαμέσα" να υποθέσω εννοείς την μπλογκοσφαίρα;


   (εν τω μεταξύ είναι "Υπέρ το δέον" η έκφραση, απλά εμάθαμε να χρησιμοποιούμε λανθασμένη έκφραση επειδή ακούεται πιο σωστή. )

   Διαγραφή
 2. εγώ θα το υποστήριζα... γιατί αποδείκτηκε ότι τούτοι που κυβερνούν τωρά έννεν καλλύττεροι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το πρόβλημα...ή καλύτερα, η πρόκληση είναι να βρεθούν καλοί να αναλάβουν! Είναι πάντα πιο εύκολο να βρεις καλύτερους από τους προηγούμενους... αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλοί.
   Σε διάφορες συζητήσεις πολλοί μου λένε το επιχείρημα ότι ο Αναστασιάδης είναι καλύτερος από τον Χριστόφια... προσωπικά συμφωνώ με αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλός! Πώς βρίσκουμε τους καλούς;

   Διαγραφή