--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Για το βιντεάκι που ανέρτησα στην προηγούμενη καταχώρηση, να πω ότι είναι αηδιαστικό που θέλουν να δώσουν την εντύπωση ότι όλα τα οικονομικά μας προβλήματα θα λυθούν όταν θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Τουρκία.

Το αν εφυτέψαν το και δεν εβλάστησε. Όταν κάποιος ξεκινά με την υπόθεση ότι το κυπριακό είναι ήδη λυμένο, χωρίς να αναφέρεται καθόλου στη λύση, απλά τοποθετεί το όλο πρόβλημα σε άλλο πλαίσιο και χάνεται η ουσία. Η ουσία είναι ότι η χώρα μας είναι ημικατεχόμενη από μια ξένη χώρα, η οποία δεν μας αναγνωρίζει από τότε που εισέβαλε.

Οι προθέσεις είναι φανερές, άλλωστε και το 2011 είναι το ΚΕΒΕ που μεσολάβησε για να φέρουμε ρεύμα από τα κατεχόμενα.

Εν τω μεταξύ, για το περιστατικό με την λαβή του αστυνομικού που είχε ως αποτέλεσμα να φκει το πόδι του Αφρικανού.. ακούστηκαν πολλά. Εγώ να πω τι δεν είδα. Εγώ δεν είδα ρατσιστική επίθεση, εκτός εάν είναι δεδομένο ότι ήταν ρατσιστική επειδή το θύμα ήταν αφρικανός... ! Α ναι... ήταν και ο τίτλος που ανέρτησε η ΚΙΣΑ.."Racial Profiling and Racist Violence by the Cyprus Police" και ως γνωστό μένουμε στις επικεφαλίδες..!

Το άλλο που δεν είδα είναι το τι προηγήθηκε της σύλληψης. Η καταγγελία της ΚΙΣΑ (και της συζύγου του θύματος)  είναι ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη του ανθρώπου αυτού επειδή τους έκανε ερωτήσεις.

Δεν ξέρω εάν ευσταθούν οι καταγγελίες για στημένο περιστατικό, οι αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν βία όταν κάποιος αντιστέκεται στη σύλληψη, εν είδα αρκετή αντίσταση που να δικαιολογεί σπάσιμο ποδιού όμως!

Σίγουρα έννεν η πρώτη φορά που αστυνομικός προκαλεί σωματική βλάβη σε άτομο υπό σύλληψη. Θυμάστε τους φοιτητές τότε που τους είχαν δεμένους και εκλωτσούσαν τους για πολλή ώρα, κάμποσοι; Υπήρξε και τότε βίντεο. Ίσως να βάλλαμε τα περιστατικά αστυνομικής βίας κάτω από αυτή την ομπρέλλα και όχι κάτω από την ομπρέλα του ρατσισμού;  Εν νομίζω η αστυνομική βία να κάμνει διακρίσεις... (παρόλο που για το τελευταίο περιστατικό δεν έχω πειστεί ότι έχω μπροστά μου όλη την εικόνα).

3 σχόλια:

 1. Γεωργία μου, ο αρφός μου εν αστυνομικός τζιαι είμαι σίουρος εννά έshιει έντασην όταν το συζητήσουμεν το θέμαν (ακόμα εν εβρεθήκαμεν μετά που έγινεν) διότι είμαι σίουρος εννά πιάσει το angle της συμπεριφοράς του μετανάστη, ως προκλητικής.
  Εννά σου υποβάλω την ερώτηση που θα του υποβάλω όταν τον δω, τζιαι ήδη υπόβαλα την σε παρέες που το συζητήσαμεν:

  Γιατί, αν οι αστυνομικοί είχαν εντολές για να ψάξουν για "παράνομους αλλοδαπούς", εσταματήσαν όσους μαύρους ήβραν; Ειδικά αν ο έλεγχος έπρεπεν να εν "δειγματοληπτικός"; Εσταματήσαν τζιαι "μουζουρούδηδες", "ξανθούς", "κυπραιόφατσες" κλπ;
  Ο μαύρος τούτον πρέπει να τους ερώτησεν: "σταματάτε όποιον μαύρον δείτε; τζιαι γιατί; έννεν ρατσισμός τούτος;". Τζιαι έshιει δίκαιον; Οξά έshιει άδικον Γεωργία μου; Ούλλοι οι μαύροι εν "ξένοι"/ "αλλοδαποί" δακάτω, άρα "πρέπει" να τους ελέγχουμεν για "λαθραίους";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τζιαι αποδείχτηκεν ότι ο συγκεκριμένος οϊ μόνον ήταν νόμιμος αλλά τζιαι παντρεμένος με Κυπραίαν, τζιαι με κοπελλούϊν. Πε μου Γεωργία μου, αν όταν μεγαλώσει τζιείνον το κοπελλούϊν, φουλ Κυπραίος (αν δεν αυτομολήσει τζιαι φύει), τζιαι σταματούν το οι αστυνομικοί σε "δειγματοληπτικούς" ελέγχους υπό την υποψίαν ότι εν λαθραίος, βασικά λόγω του "ξενικού" χρώματος του δέρματος του, εσύ εννά τους δικαιολογείς τζιαι τότε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μια παρένθεση πρώτα. ( η κυπριακή κουλτούρα φκάλλει μάτιν πέραν της εμφάνισης. Έτσι μεν ανησυχείς για τους Κυπραίους που έχουν σκούρο χρώμα - που δεν είναι και λίγοι. Θυμούμαι στο σχολείο είχαμε δυο αδελφές αφρικανικής καταγωγής και δεν ήταν κάτι το διαφορετικό. Η μόνη διαφορά ήταν ότι ήταν εξαιρετικές στον στοίβο. Επίσης, ο ξάδελφος μου έχει αφρικανική καταγωγή και μοιάζει πολλά με αφρικανό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποθέτεις ότι δεν είναι Κυπραίος.)

   Πραγματικά πιστεύκεις ότι εν ρατσισμός να σταματάς ένα δίμετρο Αφρικανό για εξακρίβωση στοιχείων όταν έχεις εντολές να ελέγξεις τους μετανάστες; Αν δηλαδή ήμασταν σε μια Αφρικανική χώρα, όπως πχ η Κένυα, και οι αστυνομικοί τους είχαν εντολές να ελέγξουν τους μετανάστες - εννά μας σταματούσαν ή όι; Αν σε σταματούσαν εσένα και ακόμα 10 λευκούς για εξακρίβωση στοιχείων στην Αφρική θα το θεωρούσες ρατσιστικό; ή θα το δικαιολογούσες;
   Και εν πάσι περιπτώσει, πώς ξέρεις ότι σταματούσαν ΌΛΟΥΣ τους αφρικάνούς και ΚΑΝΕΝΑ ξανθό, λευκό, γαλανομάτι, Κινέζο κτλ; Επειδή σταμάτησαν 3 Αφρικανούς στη σειρά; Ή επειδή στο μυαλό σου είναι τόσο ξεκάθαρο ότι οι αστυνομικοί ήταν ρατσιστές που σίγουρα αυτό έκαναν;
   Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ την βία ούτε ξέρω εάν προηγήθηκε οτιδήποτε που να δικαιολογεί τη σύλληψη του συγκεκριμένου ανθρώπου. Άλλο η ρατσιστική επίθεση όμως, και άλλο αυτό που είδα εγώ στο βίντεο. Ούτε χαρακτηρισμούς άκουσα ούτε οτιδήποτε που να δείχνει ότι υπήρξε ρατσισμός. Αν ήμασταν τόσο ρατσιστές όσο νομίζουν πολλοί, θα φρόντιζαν τους γονείς μας άνθρωποι από τρίτες χώρες; Θα μεγάλωναν τα παιδιά μας; Θα παντρευόμασταν ξένους;

   Εν εδικαιολόγησα κανένα για την πράξη του (που του έφκαλε το πόδι του ανθρώπου) αλλά σοβαρά τωρά, τζι εγώ θα σταματούσα δίμετρους αφρικανούς ανάμεσα σε άλλους για έλεγχο εάν είχα εντολες να ελέγξω μετανάστες. Έννεν ρατσισμός, εν κοινή λογική. Τζαι εάν βασιστούμε στην ιστορία που είπε το θύμα, η βία ήρτε μετά ως επίδειξη δύναμης από τον αστυνομικό - κάτι που θα έκαμνε στον οποιοδήποτε.

   Διαγραφή