--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Τέλος χρόνου

Όσο μπορώ να κρίνω από το πρόγραμμα μου αυτό το μήνα, μάλλον αυτή θα είναι η τελευταία ανάρτηση του χρόνου.

Παραδοσιακά θα πρέπει να κάνω τον απολογισμό της χρονιάς και να γράψω τους στόχους του επόμενου.

Αυτή η χρονιά ήταν ανατρεπτική και ιδιαίτερα ευχάριστη για μένα.

Πρώτα απ' όλα, η μοναδική μου ευχή για το 2013 πραγματοποιήθηκε. Η αδελφή μου βρήκε τον άνθρωπο της και είναι ευτυχισμένη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φτερωτό θεό και το σύμπαν που συνομότησαν και δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να καταλήξουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Επίσης, αρραβωνιάστηκα - και ενώ ο Π. είναι χάλια στις εκπλήξεις και του ξέφυγε ότι θα παραγγείλει δακτυλίδι, μου ήρθε εντελώς ξαφνικό επειδή τη νύκτα που μου έκανε την πρόταση εγώ ήμουν στον κόσμο μου, αφού λίγες ώρες πριν ήμουν έξω από τη βουλή και προσπαθούσα με την παρουσία μου να σταματήσω την υπογραφή του μνημονίου (μπορείς να μαντέψεις πώς πήγε αυτό..).

Οι προσωπικοί στόχοι για το 2014 είναι κυρίως  επαγγελματικοί, αφού τα οικονομικά μου - λόγω και της γενικής κατάστασης αλλά και της δικής μου μεθοδολογίας, δεν είναι ιδιαίτερα καλά. Ευτυχώς όμως υπάρχει μεγάλο περιθώρειο βελτίωσης, και αυτό είναι μόνο καλό.

Ευχή μου για το 2014 είναι να αρχίσει ένας πραγματικός, ουσιαστικός και καθαρός αγώνας ενάντια στην αδικία. Βιώνουμε τόση αδικία (το άδικο το ζούμε μέσα από την κούνια μας που λέει και ο ποιητής) που αρχίσαμε να το αποδεχόμαστε ως κάτι το φυσιολογικό και ως κάτι το αναμενόμενο. Δηλαδή αφήνουμε την αδικία να φωλιάζει μέσα μας. Αυτό πρέπει να σταματήσει! Δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει σε συλλογικό επίπεδο, αλλά τουλάχιστο σε προσωπικό επίπεδο επιδιώκω να μην αδικώ, αλλά ούτε και να αδικούμαι.

Είδα και τα κοπέλια της βουλής εψές στο ζάπινγκ και σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα άνετα να κάνω αυτή τη δουλειά. Μου άρεσε ιδιαίτερα ο Περδίκης που τους έβαλε ένα κατεβατό τροποποιήσεις, και τις περισσότερες φορές ήταν μόνος του ή ακόμα 1,2,3 υπέρ. Όλοι οι άλλοι εναντίον. Και να πεις ότι εζητούσε τίποτε παράλογο, έθελε πχ να γίνει αποκοπή  50% του επιδόματος φιλοξενίας και τα αποκομμένα να πάνε στο ταμείο αλληλεγγύης (που εννά γίνει ακόμα) .. Αλλά όταν ζητήθηκε (από άλλο) μείωση των θέσεων εποχιακών εργατών... εψηφίσαν κατά πλειοψηφία τα κοπέλια.

Όταν ο Κουτσού εισηγήθηκε μείωση κατά 50% της κρατικής χορηγίας στα κόμματα, ΌΛΟΙ μούγκα, μόνο ο Κουτσού ήταν υπέρ, οι άλλοι κατά. Αυτά για να βλέπουμε και με τα μάτια μας πόσο υποταγμένοι είναι οι βουλευτές μας στα κόμματα τους!

Αυτό ήταν μια παρένθεση όμως, συνεχίζουμε στο φιλοσοφικό κομμάτι της ανάρτησης.

Το κακό με το τέλος κάθε χρόνου, είναι ότι ξεκινά καινούριος! Και συγχαίνομαι τις επαναλήψεις. Το καλό όμως είναι ότι όχι μόνο δεν χρειάζεται ο καινούριος χρόνος να είναι επανάληψη του προηγούμενου, αλλά επιβάλλεται να μην είναι! Έτσι για τον νέο χρόνο εισηγούμε να ανοίξουμε τα μάτια μας, να δούμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος του Ο.Η.Ε, το κράτος δηλαδή του οποίου είμαστε πολίτες, έχει στην ΑΟΖ της κοιτάσματα αξίας δισεκατομυρίων.  Ναι, χρωστά γύρω στα 17+10(ELA)  δις αλλά σε ένα μόνο τεμάχιο στην ΑΟΖ της έχει πετρέλαιο που εκτιμάται να αξίζει 60 δις. Και 15 δις να είναι (που έννεν 15, εν 60), μπαίνουμε στις αγορές και ανακάμπτουμε - από ένα και μόνο τεμάχιο. Απλά σκεφτείτε πόσες οικογένειες ζουν σε συνθήκες φτώχειας στην Κύπρο ενώ υπάρχουν αυτές οι προοπτικές! Αυτή η αντίθεση είναι μια τραντακτή απόδειξη κακοδιαχείρισης (από τους υπεύθυνους) και ραγιαδασμού (από τους πολίτες).  Τα μάτια σας δεκατέσσερα το '14.Καλές γιορτές και μη χάνετε την πίστη σας στο καλό που υπάρχει στους ανθρώπους. Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει και ότι εύκολα μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όπως λέει και ένα αγαπημένο σύνθημα σε τοίχο του γειτονικού χωριού, "εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί".
Καλή δύναμη σε όλους όσοι περνούν δύσκολα. Να μην ξεχνάμε όμως ότι μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό, αρκεί εμείς να το απαιτήσουμε.3 σχόλια:

 1. Καλές γιορτές και καθε η ώρα η καλή! :))))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κρατώ την τελευταία σου παράγραφο.
  Καλές γιορτές, καλά να περάσεις κι εύχομαι ό,τι καλύτερο το 2014!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άντε βρε και όλα καλα να σου πανε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή