--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Το θέμα είναι να πέσει το πρώτο τουβλάκι.... αυτό που με τη σειρά του θα ρίξει το επόμενο....

Σημασία έχει εμείς να στεκόμαστε πίσω από τα τούβλα για να μην μας πλακώσουν.Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Τις τελευταίες μέρες στο Παραλίμνι έχουν νιώσει παράξενη δόνηση.

Δεν ήταν σεισμός.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι είναι.

Την εβδομάδα μετά το Πάσχα κάτι παρόμοιο νιώσαμε κι εμείς εδώ στην Ορόκλινη. Συνέβηκε πολύ αργά το βράδυ και ήταν μετά το Πάσχα, έτσι υποθέσαμε ότι θα ήταν ότι περίσσεψε από τις κροτίδες της Ανάστασης. Παρόλο που είχα τις αμφιβολίες μου, επειδή σουστήκαμε.

Την επόμενη μέρα ρώτησα ένα αστυνομικό και μου είπε ότι δεν είχε καταγγελθεί οποιοδήποτε περιστατικό στην περιοχή.

Στο Παραλίμνι έγινε μέρα, έτσι υπήρχαν πολλοί μάρτυρες. Το έχω μεγάλη απορία τι να προκαλεί αυτές τις δονήσεις - και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είναι πρώτο θέμα.

Ας πούμε, σούζεται η γη... έστω και για πολύ λίγο, και λίγο ... κάτι σαν ωστικό κύμα θα έλεγα.

Αναμένουμε.

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Λίγα λόγια και προβληματισμοί

Διάβασα αυτό το άρθρο πριν από λίγο και έχω χάσει κάθε ελπίδα για τα σκουριασμένα μυαλά που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά.


Παραθέτω απόσπασμα από το άρθρο επειδή σαν ανέκδοτο μου ακούγεται.

Η ΠΑΣΥΔΥ υποστηρίζει ότι το νέο ωράριο θα επιφέρει επαγγελματική, κοινωνική και οικογενειακή αναστάτωση άνευ λόγου και αιτίας.Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον Περί Δημόσιας Υπηρεσίας Τροποποιητικό κανονισμό του 2012, τα ωράρια των δημόσιων υπαλλήλων θα αλλάξουν σε 8.00/9.00-3.30/16.30.
Η ΠΑΣΥΔΥ, επικαλείται την υγρασία σε συνδιασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν για περίπου έξι
μήνες στην Κύπρο, οι οποίες σύμφωνα πάντοτε με την εγκύκλιο, δυσκολεύουν κατά πολύ την εκτέλεση των απαραίτητων για αρκετές υπηρεσίες επιτόπιων ερευνών στην ύπαιθρο μετά τις 9.00.
Κατ’ επέκταση πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται σε άλλες επαρχίες, δεδομένου του χρόνου ταξιδιού που απαιτείται από και προς την εργασία τους, «θα αναγκαστούν να επιστρέφουν στην αφετηρία τους πολύ μετά τις 16.30 με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική/σωματική υγεία των ιδίων και των οικογενειών τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ενοχλεί επίσης το γεγονός ότι σε υπηρεσίες οι οποίες δεν εργάζονται με σύστημα βάρδιας, δεν θα υπάρξουν οποιαδήποτε επιπλέον οικονομικά οφέλη από το νέο ωράριο.
Υποστηρίζεται επίσης ότι θα αυξηθούν τα έξοδα του δημόσιου υπάλληλου, αφού πλέον θα χρειάζεται να αγοράζει πρόχειρο φαγητό σε καθημερινή βάση, ενώ οι μητέρες θα χρειαστεί να προβούν σε διευθετήσεις για τα παιδιά τους λόγω της επιμήκυνσης του ωραρίου.
«Η φόρτιση και το άγχος των υπαλλήλων θα αυξηθεί παρά να μειωθεί με τη σκέψη για το πότε θα καταφέρουν να φτάσουν στο σπίτι τους», σημειώνεται.
Τέλος η ΠΑΣΥΔΥ, προτείνει την παραμονή του υφιστάμενου ωραρίου προκειμένου να αποτραπούν τα προβλήματα.
Μάλιστα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, υπάρχει διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να ψηφίσουν κατά της αλλαγής του ωραρίου.
Πιστεύω ότι η αλλαγή του ωραρίου στο δημόσιο τομέα θα κάνει μόνο ζημιά. Σε καμία περίπτωση όμως για τους λόγους που αναφέρει η ΠΑΣΥΔΥ. Αν η δημόσια υπηρεσία λειτουργεί τις ίδιες ώρες με τον ιδιωτικό τομέα - και δεν ξεκινά πιο νωρίς όπως τώρα - πότε θα μπορεί να πηγαίνει κάποιος ιδιωτικός υπάλληλος να κανονίζει τις δουλειές του; Ακόμα και οι ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν επιχείρημα, όχι όμως για την παραγώγικότητα των υπαλλήλων (ας πούμε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πώς αποδίδουν δηλαδή;) αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν ψηλές θερμοκρασίες, θα λειτουργούν περισσότερο τα κλιματιστικά! Α.. μάντεψε ποιος πληρώνει τον λογαριασμό.... :-|. Με πολύ λίγη σκέψη έχω βρει δύο πολύ λογικά επιχειρήματα. Είμαι σίγουρη ότι εάν καθόμουν να σκεφτώ για ακόμα μισή ώρα θα έβρισκα και άλλα..!

Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο έλεος των δημόσιων υπαλλήλων και των τραπεζικών υπαλλήλων. Είναι τα κατεξοχήν οργανωμένα σύνολα εργαζομένων. Γι' αυτό και φρόντισαν να τους διαβεβαιώσουν ότι δεν θα επηρεαστούν και τόσο από όλα αυτά που συμβαίνουν. Αν έβγαιναν από καιρό αυτές οι ομάδες στους δρόμους για το καλό της χώρας και όχι ειδικά για τα αποκλειστικά δικά τους οφελείματα


Μακάρι να μπορούσαμε να οργανωθούμε όλοι οι υπόλοιποι, που είμαστε και περισσότεροι - για να κάνουμε πολλές μαζικές διαμαρτυρίες ζητώντας τουλάχιστον τα αυτονόητα. Ποια αυτονόητα; Να μην διώκει ποινικά η κυβέρνηση τους ιδιώτες που δεν μπορούν να καταβάλουν τις κοινωνικές τους ασφαλίσεις.. να μη διώκονται αυτοί που δεν μπορούν να καταβάλουν το ΦΠΑ από ανύσπρακτα τιμολόγια... ας ξεκινήσουμε από αυτά! Και μετά να πάμε και στην μείωση του ρεύματος - τουλάχιστο για τις επιχειρήσεις, να μειώσουν (και όχι να αυξάνουν) τα ποσά για διάφορες άδειες λειτουργίας. (είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε γι' αυτό.). Μετά από αυτά, θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε να γίνει καλύτερη κατανομή πόρων για τους δικαιούχους δημόσιου βοηθήματος. Οι αιτήσεις θα αυξάνονται, και τα λεφτά δεν θα φτάνουν. Προσπαθούν τώρα να μας αποπροσανατολίσουν για τα επιδόματα των αλλοδαπών - μας λένε πολλά ΘΑ ΘΑ ΘΑ. Τίποτα που δεν ξανακούσαμε. Αλήθεια, πού αποσκοπεί η δημοσίευση των ποσών που λαμβάνουν οι αλλοδαποί λήπτες βοηθήματος ιδίως αυτή την εποχή που Κύπριοι δεν έχουν τα βασικά; Τι περιμένετε αγαπητοί αρμόδιοι από τον κόσμο; Να οργιστεί εναντίων των αλλοδαπών και να συνεχίσετε ανενόχλητοι να μην κάνετε τίποτα; Δεν φταίνε αυτοί που τους δίνετε εσείς τα λεφτά.. δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι για να το πιστέψουμε αυτό. Ακούμε συνέχεια για κουπόνια και για βοήθεια σε είδος αντί για χρηματική βοήθεια... πότε λογαριάζετε να το τροχιοδρομήσετε; ΘΑ ΘΑ ΘΑ ... ! Τέλος, μπορούμε να ζητήσουμε και ένα άλλο αυτονόητο. Οριζόντια ψηφοφορία. Πιο αυτονόητο πεθαίνεις - λαλεί και η κουβέντα :P.


Το Σάββατο όλος ο κόσμος θα διαμαρτυρηθεί ενάντια στην Τρόικα και την πολιτική "λιτότητας" (τάχα) που επιβάλλει. Εμείς το γνωρίζουμε αυτό; Στην Πορτογαλλία διαμαρτύρονται αρκετά συχνά - το γνωρίζουμε αυτό; Στην Ισπανία οι εκπαιδευτικοί πριν ένα μήνα έκαναν διαμαρτυρίες και στα πλάνα βλέπαμε μολότωφ και πέτρες. Εσύ; Είδες τίποτα;

Αναρωτιέμαι εάν άρχισαν οι Κύπριοι να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει - και τι θα συμβεί στην Κύπρο από αυτή την πορεία που επιλέξαμε. Και λέω "επιλέξαμε" επειδή έξω από τη βουλή εκείνη τη μέρα ήμασταν μόνο 700-800 άτομα.


Αντιθέτως, ψες στη συναυλία είχε χιλιάδες... στην ψευδο-αλληλεγγύη πρώτοι. Στην αλληλεγγύη που ξεμπερδεύεις με 2-3-20 τσάντες τρόφιμα δηλώνουμε παρόντες, και περνούμε και καλά αφού σαν ευεργέτες απολαμβάνουμε και δωρεάν συναυλίες που άλλες φορές πληρώναμε και 10 και 30 και 40 ευρώ. Δεν πιστεύω ότι η φιλανθρωπία λύνει το πρόβλημα, απλά κάνει τα συμπτώματα λιγότερο αισθητά - και τους ανθρώπους λιγότερο επαναστάτες!


Επαναστατήστε φίλοι μου - μόνο έτσι μπορούμε όλοι μας να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Ναι! θα είναι δύσκολο και θα χρειαστεί σκληρή δουλειά! Αλλά η σκληρή δουλειά σε αντίθεση με τη σκλαβιά, αποφέρει καρπούς - έστω και μακροπρόθεσμα. Η επανάσταση πρέπει να ξεκινήσει από μέσα μας πρώτα πρώτα. Ας παραδεκτούμε πρώτα στον εαυτό μας ότι δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη και επιτέλους - έστω και τώρα ας απαιτήσουμε τα αυτονόητα.


Μαζί μπορούμε.... μαζί θα τα καταφέρουμε... εσύ τι νομίζεις;
Υ.Γ.
Ψες στη συναυλία ο Γιώρκας είχε ένα πολύ καίριο ρεπερτόριο. Μπράβο στο παιδί που έπιασε το νόημα.

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Λίγες σκέψεις

Μια φράση που μου αρέσει παρα πολύ είναι η εξής:

"Μπορείς να συνοψίσεις όλο το νόημα της ζωής σε μια λέξη: Συνεχίζεται."

Η επόμενη μέρα έρχεται πάντα.

Δεν είμαι άνθρωπος απαισιόδοξος, ούτε αισιόδοξος.

Πιστεύω ότι όταν αφήνεις ελάχιστα πράγματα στην τύχη, τότε αυτή σε ευνοεί.

Ο καθένας μας πρέπει να δει πώς να βελτιώσει τη ζωή του επηρεάζοντας το άμεσο του περιβάλλον.

Τίποτα δεν είναι είναι σημαντικότερο από τον άνθρωπο. Δεν πιστεύω στην φιλανθρωπία, πιστεύω στην κινητοποίηση, πιστεύω στην παρότρυνση, πιστεύω στους στόχους. Αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι κίνητρα και ιδέες - μακριά από νταβαντζήδες.

Και πάντα πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας!

Κάποια πράγματα προς το παρόν είναι έξω από την επιρροή μας. Φωνάζουμε, αγανακτούμε.. τα λέμε για να τα ακούμε εμείς. Ο φόβος και η αδιαφορία είναι τα όπλα τους και μέχρι τώρα κερδίζουν.

Η καλή είδηση

Με όλα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, το παρήγορο είναι ότι η υψηλή στρατηγική έμεινε ανεπηρέαστη. Ήταν από την αρχή υποσχόμενο το γεγονός ότι υπουργός εμπορίου και βιομηχανίας είναι ένας νέος άνθρωπος, που δεν τον βρήκαμε στον κάδο ανακύκλωσης.

Κτες στο πανηγυράκι στην Ευρώπη ανακοινώθηκε ο αγωγός που θα ενώνει Ισραήλ - Κύπρο - Ελλάδα. Όλα καλά αλλά όχι αρκετά. Αυτή η είδηση για μας δεν σημαίνει πολλά, αφού ανήκει στο μακρινό μέλλον και μας περιορίζει το πελατολόγιο.

Η είδηση που έχει σημασία είναι αυτή. Αποσπασματικά αναφέρω:

"Είπε (ο υπουργός εμπορίου), επίσης ότι σύντομα αναμένεται να υπογραφεί το Μνημόνιο με τη Noble για να προχωρήσει ο τερματικός υγροποίησης φυσικού αέριου, τονίζοντας ότι ήδη η Νομική Υπηρεσία έδωσε τη θέση της επί του θέματος και αύριο το υπουργείο θα δώσει τα δικά του σχόλια.

«Το μνημόνιο με τη Noble», είπε, «είναι μια συμφωνία συναντίληψης ότι θα προχωρήσουν με τερματικό υγροποίησης μέσα σε καθορισμένο πλαίσιο»."


Εύχομαι ότι σύντομα θα υπογραφεί αυτό το μνημόνιο (εμάθαμε να ταυτίζουμε τη λέξη με σκληρά μέτρα και μου φαίνεται παράξενο  που την γράφω με αισιοδοξία). Ο τερματικός υγροποίησης είναι η σημαντικότερη και η μεγαλύτερη επένδυση που θα κάνει η ΚΔ, σε όλη της την ιστορία. Εκτός από το αποτέλεσμα, που είναι ο ίδιος ο σταθμός υγροποίησης, θα υπάρχουν και άλλες θετικές συνέπειες. Σκεφτείτε μόνο πόσοι άνθρωποι θα εργοδοτηθούν για την ανέγερση του!

Παρόλο που ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είχε ιδιαίτερη αναφορά για το φυσικό αέριο στο προεκλογικό του πρόγραμμα, ελπίζω και εύχομαι τώρα να δώσει ιδιαίτερη σημασία και να σταματήσει να μας λέει για το 2020 - κάτι που βολεύει ιδιαίτερα τη Γερμανία (τα είπαμε πολλές φορές, ας μην επαναλαμβανόμαστε).

 Σε ένα μήνα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της Κύπρου (οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό). Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα γνωρίζουμε πόσο καλά ή πόσο χάλια πάνε πραγματικά τα πράγματα.

Μέχρι τότε, έχουμε τα μάτια και τα φτια μας ανοικτά... και πιστεύουμε τα μισά από αυτά που βλέπουμε και τίποτα από αυτά που ακούμε - αν δεν τα διασταυρώσουμε!

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Bank of America Merrill Lynch: Ένα νέο «τείχος του Βερολίνου» έχει υψωθεί στην Ευρώπη - Πως πλουτίζει η Γερμανία την ώρα που οι νέοι σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία υποφέρουν

Bank of America Merrill Lynch: Ένα νέο «τείχος του Βερολίνου» έχει υψωθεί στην Ευρώπη - Πως πλουτίζει η Γερμανία την ώρα που οι νέοι σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία υποφέρουν

21/05/13 - 10:50

Ένα νέο «τείχος του Βερολίνου» έχει υψωθεί στην Ευρώπη, υποστηρίζει η Bank of America Merrill Lynch. Δείτε σε ένα διάγραμμα πως ενισχύονται μετοχές και ομόλογα στη Γερμανία, την ώρα που οι νέοι σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία υποφέρουν.
Η σχετική ηρεμία των τελευταίων εβδομάδων καλύπτει τις τεράστιες στρεβλώσεις που εξακολουθούν να πλήττουν την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές.
Πρόσφατα, ο Michael Hartnett, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Bank of America Merrill Lynch's, δημοσίευσε μια έκθεση με αντισυμβατικό διαγράμματα που προορίζονται για να μας δείξουν πως αλλάζει ο κόσμος.
Το παρακάτω διάγραμμα με τίτλο «Το νέο τείχος του Βερολίνου», παρουσιάζει πως οι τιμές των ομολόγων και οι μετοχές ενισχύονται στη Γερμανία, την ώρα που οι νέοι άνθρωποι σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία, υποφέρουν. Επίσης πολλοί αντιμετωπίζουν το παρακάτω διάγραμμα ως μια αντανάκλαση της αποτυχίας του ευρώ.

Νέα υψηλά για τα γερμανικά assets – νέα χαμηλά για την απασχόληση των νέων στην περιφέρεια της ευρωζώνηςΑνάλογη τάση εντοπίζει ο αναλυτής της BofA Merrill Lynch και στις ΗΠΑ

Πηγή
www.bankingnews.gr

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Διαδώστε! Πολύ σημαντικό!

Αντιγράφω από WakeUpCyprus


Πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρεία yahoo στην εφαρμογή "Yahoo Weather" για τα android και τα iphones εμφανίζει για τη Λευκωσία αυτή τη φωτογραφία!

Συμπολίτης μας έχει εγείρει το θέμα στην εταιρεία για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά, αφού την πρώτη διέγραψαν το παράπονο του χωρίς απάντηση.

Μπορούμε να στηρίξουμε την προσπάθεια του συμπολίτη μας για να αφαιρεθεί αυτή η φωτογραφία αφού παρουσιάζει - αν είναι δυνατόν - τη σημαία του ψευδοκράτους και την τουρκική σημαία.

Για να βοηθήσετε στο να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη εικόνα μπείτε σε αυτή τη σελίδα:

http://feedback.yahoo.com/forums/168895-weather/suggestions/3962184-change-the-image-displayed-on-yahoo-weather-app

και ψηφίστε, πατώντας "Vote" το παράπονο του συμπολίτη μας [δώστε 3 ψήφους που είναι και το μέγιστο που δικαιούστε]!


Παρακαλώ ψηφίστε και διαδώστε!

Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα!@[214539688682362:274:WAKEUPCyprus] #Cyprus 

Πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρεία yahoo στην εφαρμογή "Yahoo Weather" για τα android και τα iphones  εμφανίζει για τη Λευκωσία αυτή τη φωτογραφία!

Συμπολίτης μας έχει εγείρει το θέμα στην εταιρεία για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά, αφού την πρώτη διέγραψαν το παράπονο του χωρίς απάντηση.

Μπορούμε να στηρίξουμε την προσπάθεια του συμπολίτη μας για να αφαιρεθεί αυτή η φωτογραφία αφού παρουσιάζει - αν είναι δυνατόν -  τη σημαία του ψευδοκράτους και την τουρκική σημαία.

Για να βοηθήσετε στο να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη εικόνα μπείτε σε αυτή τη σελίδα: 

http://feedback.yahoo.com/forums/168895-weather/suggestions/3962184-change-the-image-displayed-on-yahoo-weather-app   

και ψηφίστε, πατώντας "Vote" το παράπονο του συμπολίτη μας [δώστε 3 ψήφους που είναι και το μέγιστο που δικαιούστε]!


Παρακαλώ ψηφίστε και διαδώστε! 

Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα! 

Ενημέρωση: Μετά από λιγότερο από μια ώρα έχουμε φτάσει τις 3000 ψήφους και η yahoo ειδοποίησε τον συμπολίτη μας ότι το αίτημα του επεξεργάζεται. (δεν δουλεύει πλέον το λινκ)

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013


Ο N.Λυγερός στην Κύπρο 17-20/05:

• Βιβλιοπαρουσίαση: "Δώρο Ανθρωπότητας, Ελληνισμός". Μπουάτ “Η Αχάριστη”, Έκτορος 40, Λευκωσία. Παρασκευή 17 Μαΐου, 18.30.

• Διάλεξη: "Βλέποντας τη ζωή με άλλο βλέμμα". Σχολή Τυφλών "Άγιος Βαρνάβας", Λευκωσία. Σάββατο 18 Μαΐου, 18:00.

• Διάλεξη: "Ο Πόντος ως αιχμή του δόρατος των αναγνωρίσεων". Ένωση Ελλήνων Ποντίων Κύπρου, Δημαρχείο Αγ. Δομετίου, Λευκωσία. Κυριακή 19 Μαΐου, 19.30.

• Διάλεξη: "Ειδικές ανάγκες και ανθρώπινη παιδεία". Ειδικό σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα, Λάρνακα. Δευτέρα 20 Μαΐου, 19:30

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

"Θα τα καταφέρουμε" ||

Οι Κύπριοι ξενοδόχοι προσλαμβάνουν επί το πλείστον κοινοτικούς.

Γιατί;

- Επειδή είναι πιο φτηνοί.
- Επειδή μπορούν να τους βάζουν να δουλεύουν για παραπάνω ώρες (παράνομα φυσικά, εις βάρος των δικαιωμάτων τους).
- Επειδή γνωρίζουν τη γλώσσα της πλειοψηφίας των τουριστών (ρωσσικά).


Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι, εγώ αυτούς μπορώ να σκεφτώ τώρα.

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην εργασία και πιστεύω ότι ο όλοι θα έπρεπε να είχαν τις ίδιες ευκαιρίες εργοδότησης, και στο τέλος να προσλαμβάνεται αυτός με τα περισσότερα προσόντα.

Άραγε γνωρίζεις τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στα κυπριακά ξενοδοχεία;

Μεταβαίνει το "τμήμα προσλήψεων" σε μια χώρα, κατά προτίμηση σε κάποια που μιλούν ρωσσικά έστω και σαν δεύτερη γλώσσα, για ένα τριήμερο. Κάνουν τις συντεύξεις τους και προσλαμβάνουν 30 -40 άτομα (αναλόγως του μεγέθους και της ανάγκης του ξενοδοχείου), και τους φέρνουν στην Κύπρο.

Γνωρίζεις ότι όταν ένας Κύπριος μείνει άνεργος δικαιούται ανεργειακό; Γνωρίζεις επίσης ότι το ανεργειακό αυτό δίνεται για περίοδο έξι μηνών; και μετά;.. μετά εάν δεν βρίσκει δουλειά και δεν μπορεί να συντηρίσει τον εαυτό του ή και την οικογένεια του, αποτείνεται στο γραφείο ευημερίας, όπου μπορεί να εξασφαλίσει επίδομα. (με την προϋπόθεση ότι δεν έχει περιουσία, και δεν έχει στην κατοχή του λεφτά [κανένα γραμμάτιο ας πούμε - που δεν μπορεί να το σπασει] άνω των 5 000 ευρώ. Με αυτά τα κριτήρια, ένας μεσο-ταξίτης που ελέω κρίσης έχασε τη δουλειά του, δεν δικαιούται δημόσιο βοήθημα - λογικό, ας πουλήσει το σπίτι για να φάει (θα απαντούσε ένας γάδαρος).

Ένας κοινοτικός επίσης δικαιούται ανεργειακό και επίσης δικαιούται να αποταθεί μετά τους 6 μήνες στο γραφείο ευημερίας, όπου και εγκρίνεται αν είναι άνεργος. Για να σταματήσει το γραφείο να του δίνει το επίδομα, αφού περάσουν ας πούμε 2 χρόνια και δεν έχει βρει δουλειά, πρέπει ο λειτουργός του γραφείου να κάνει τικ σε ένα κουτάκι στη φόρμα του αιτητή - ότι είναι [δεν θυμάμαι την ακριβής ορολογία] βάρος για την οικονομία του κράτους. Αν γίνει αυτό, τότε κινητοποιείται η αρχή μετανάστευσης για να τον απελάσουν.

..και μετά μας λένε πως θα τα καταφέρουμε!

Πώς θα τα καταφέρουμε όταν φέρνουμε υπαλλήλους από το εξωτερικό (δεν είναι κοινοτικοί που διαμένουν στην Κύπρο, φέρνουν άλλους!), τους πληρώνουμε και αυτοί [ όπως θα έκανε καθένας από εμάς] στέλνουν τα λεφτά στη χώρα τους για τις οικογένειες τους; Αντιλαμβάνεστε πόσο χρήμα φεύγει από τη χώρα; Και ταυτόχρονα, ο Κύπριος να ψάχνει δουλειά και να μη βρίσκει - αλλά οι φόροι, φόροι!

Και δεν το δέχομαι ότι οι Κύπριοι δεν "καταδέχονται" να δουλέψουν στα ξενοδοχεία.

Μιλούσα με μια τυχερή καμαριέρα κτες (τυχερή επειδή την κάλεσαν να πάει και φέτος στο ξενοδοχείο που δουλεύει τα τελευταία 15 χρόνια), και μου έλεγε ότι οι Κύπριες καμαριέρες φοβούνται να μιλήσουν και να διαμαρτυρηθούν που αυξήθηκε ο φόρτος εργασίας - επειδή μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους. Αυτό τους συμβουλεύει και η συντεχνία τους: "Κρύψετε να περάσετε και παντού έτσι είναι. Αν χάσετε τη δουλειά σας δεν θα βρείτε αλλού."

Εγκληματικός ο ρόλος των συντεχνιών στο δράμα της κυπριακής οικονομίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ευφυέστατο Χ"Πέτρου όταν έλεγε να αυξηθεί το ΦΠΑ αντί να μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων;;; (και κάποια σκυλάκια που τον υποστήριζαν επειδή τους βόλευε..)

Εγώ τωρά σας ερωτώ... εμείς τι ρόλο βαράμε σε αυτή την κοινωνία; Δεν θα πρεπε να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που αδικούνται; Δεν θα πρεπε να διεκδικήσουμε μια πιο δίκαιη πολιτεία και κοινωνία; Όλα θα τα κάνουν οι άλλοι; Αυτοί (πολιτικοί, συνδικαλιστές) που εκ του αποτελέσματος έχουν κριθεί ως αναξιόπιστοι και ανίκανοι; Τι μας σταματά να κάνουμε κάτι ουσιαστικό και πρακτικό;

Εμένα με σταματά το ότι δεν βρίσκω "συμμάχους" - αλλά δεν θα το αφήσω έτσι. Θα βρω τον τρόπο να προσπαθήσω να κάνω κάτι, και ας αποτύχω. Ντρέπομαι να μην κάνω τίποτα.

Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Γέφυρες και στρατηγικήΝ. ΛυγερόςΕίναι γνωστό σε όλους ότι οι γέφυρες έχουν τουλάχιστον μια τακτική αξία αν δεν είναι στρατηγική.

Αυτή η ιδιότητα οφείλεται στο γεγονός ότι η γέφυρα είναι σημείο του χώρου, όπου υπάρχει συμπυκνωμένος χρόνος. Χρειάστηκε χρόνος μεγάλος για να χτιστεί με απώτερο στόχο το κέρδος του χρόνου που αποφεύγουμε λόγω της γέφυρας. Με αυτό τον τρόπο η γέφυρα είναι το συμπληρωματικό ενός κλειδιού στην κρυπτογραφία, το οποίο έχει την ιδιότητα να παράγεται εύκολα και να σπάζεται δύσκολα. Με άλλα λόγια το κλειδί προστατεύει για ένα χρονικό διάστημα που είναι πάντα πεπερασμένο, αλλά πάντα πολύ μεγαλύτερο από το χρονικό διάστημα που απαιτεί η κατασκευή του. Έτσι η γέφυρα ως συμπληρωματικό στοιχείο απαιτεί ελάχιστο κόστος για την καταστροφή της σε σχέση με την δημιουργία της.

Η καταστροφή της αποτελεί λοιπόν ένα στρατηγικό κλειδί που εξοπλίζει τους πιο αδύναμους σε φάση αντίστασης, όταν υπάρχει πλαίσιο κατοχής. Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί μια ειδικότητα του μηχανικού, αφού πολλές γνώσεις είναι απαραίτητες για μια ορθολογική καταστροφή. Μάλιστα σε αυτό το επίπεδο είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε αυτά τα στοιχεία σε περίπτωση άμυνας για την καταστροφή των δικών μας, αφού οι γέφυρες μπορούν σε αυτήν την περίπτωση να δημιουργήσουν εμπόδια στην εισβολή των εχθρών και γενικότερα των κατοχικών δυνάμεων. Αυτή η μεθοδολογία χρησιμοποιήθηκε από τους Έλληνες σε στρατηγικές γέφυρες, οι οποίες έγιναν ιστορικές από τότε.

Πρέπει λοιπόν, σε κάθε περίπτωση στον στρατηγικό σχεδιασμό να συμπεριλαμβάνουμε τις γέφυρες και για την φάση της αντίστασης και για την φάση αντεπίθεσης με επίγνωση του κόστους όχι μόνο της στιγμής αλλά και της επόμενης αφού η διατήρηση ή η καταστροφή της γέφυρας αλλάζει ριζικά τα δεδομένα της περιοχής σε τακτικό επίπεδο, αφού συστέλλει ή διαστέλλει το χρόνο με εκθετικό τρόπο. Κατά συνέπεια υπάρχει πλαίσιο και για επιπτώσεις σε στρατηγικό επίπεδο, όταν η περιοχή αποτελεί μια θέση κλειδί για τον γενικότερο αγώνα. Η γέφυρα είναι μια μάχη χρόνου, όπου έχει επιπτώσεις στο πόλεμο του χώρου.

Πηγή

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Αυτό που μισούν οι αρχές

Αυτό που μισούν οι αρχές
όταν αντιμετωπίζουν
τους δικούς μας
ακόμα και στην κατοχή
είναι ότι δεν σέβονται
απολύτως τίποτα
ούτε λόγω φόβου
γιατί πιστεύουν
μόνο στις αξίες τους
και μόνο νεκροί
θα το βουλώσουν
ενώπιον δυνάμεων
που δεν αγαπούν
την πατρίδα τους
διότι δεν ξέρουν
τίποτα άλλο
από αυτό που έμαθαν
στην Αγορά μας
την ελευθερία.


Ν. Λυγερός
Πηγή

"Θα τα καταφέρουμε"

Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο Κύπριος όταν λέει "Θα τα καταφέρουμε".

Τι θα καταφέρουμε ακριβώς;

Να επιβιώσουμε; Να ζήσουμε; Να δουλέψουμε ώστε να ξεχρεώσουμε τα 10 δις+τόκους που μας φόρτωσαν για να "σώσουμε" τις τράπεζες; (που δεν τις σώσαμε ουσιαστικά).

Αυτό το "Θα τα καταφέρουμε" είναι μια δηλητηριώδης προπαγάνδα, που απευθύνεται στον κόσμο που ψάχνει από κάπου να πιαστεί, για να μην πάει να τους τα σπάσει όλα - και να πετάξει βουλευτές και κυβέρνηση από τα παράθυρα.

Θα ένιωθα καλύτερα εάν λέγαμε: "Θα αποδοθεί δικαιοσύνη" και όχι σαν σύνθημα, αλλά σαν υπόσχεση.

Αλήθεια, αυτοί που λένε "Θα τα καταφέρουμε"τι ακριβώς θα κάνουν για να τα καταφέρουμε όλοι μαζί; Πώς είναι τόσο σίγουροι ότι όσοι θα έχουν δουλειά μετά από 4 μήνες, θα μπορούν να συντηρούν τους υπόλοιπους;

Πέρκι να κάμνουν χαρά που θα πιάσουμε 3δις μέχρι το τέλος του Ιούνη...


... και δεν θα πάμε σε στάση πληρωμών. Φυσικά αυτό που δεν μας λένε είναι ότι εάν ένα κράτος δεν έχει λεφτά, τους πρώτους που σταματά να πληρώνει είναι τους δανειστές του!!!!!!!

Έτσι, με στάση πληρωμών αυτά τα 3 δις, δεν θα τα χρειαζόμασταν! και η κρατική μηχανή θα είχε για να πληρώσει υπαλλήλους, συντάξεις και επιδόματα (προφανώς!! αφού τα λεφτά που θα πιάσει τώρα είναι για τους δανειστές!).

Απλά τώρα φορτωνόμαστε 3δις χρέος για να τους πληρώσουμε. (μας τα δανείζουν για να τους πληρώσουμε, και να πληρώσουμε και τόκο από πάνω). Τόσα και τόσα κράτη χρεοκοπούν. Πολλά κράτη χρεοκόπησαν περισσότερα από μια φορά. Και η Ισλανδία όταν το πήρε απόφαση να χρεοκοπήσει άκουσε πολλά. Ότι θα γίνει η Κούβα της Ευρώπης, ότι θα πεινάσει, ότι δεν της συμφέρει...μπλα μπλα μπλα - άδεια λόγια και εκφοβισμοί. Αλλά στην Ισλανδία αργήσαν πολύ να τους δώσουν σημασία (Τρόικα) και πρόλαβε ο κόσμος να αντιληφθεί ποια είναι η πραγματικότητα και ποια η πλάνη. Εμείς εδώ είμαστε ανεκδιήγητοι. Ακόμα υπάρχει κόσμος που υπερασπίζεται τους πολιτικούς!
Όταν βουλευτής ανέφερε ότι υπάρχουν ομάδες που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων και των πτηνών αλλά για τους ανθρώπους αδιαφορούμε - τον επίκριναν ότι "λοιδωρεί τα δικαιώματα των ζώων" ..!!

Εγώ έστω ότι θα τα καταφέρω, επειδή δεν έχω χρέη, δεν έχω εξαρτώμενα, δουλεύω από το σπίτι (περιορισμένες μετακινήσεις), φυτεύουμε τα λαχανικά μας, έμμεσα έχουμε πατάτες, κοτόπουλα - όσα χρειάζονται για να έχει όλη η οικογένεια να τρώει. Για όλους τους υπόλοιπους τι να πω; Ξέρω; Πώς θα μπορούσα άλλωστε να πω σε κάποιο που δεν μπορεί να δουλεύει από σπίτι και δεν βρίσκει δουλειά ότι θα τα καταφέρει; Πώς μπορώ να πω σε νεαρούς γονείς που έχουν να φροντίσουν βρέφη που έχουν αυξημένες ανάγκες, και δεν έχουν δικό τους σπίτι, ούτε δουλειά ότι θα τα καταφέρουν; Πώς μπορώ να καθησυχάσω τους μονογονιούς, τους ανάπηρους; Τους γονείς που έχουν φοιτητές στο εξωτερικό ή σε ιδιωτικά πανεπιστήμια που αλλιώς τα λογάριασαν και αλλιώς τους ήρθαν;  Όλοι αυτοί που απευθύνονται στα κοινωνικά παντοπωλεία για να έχουν κάτι να φάνε πώς ακριβώς θα τα καταφέρουν;

Αλήθεια, θα τα καταφέρουμε πώς; .. και δεν είναι η κατάσταση ίδια με το '74. Το '74 είχαμε μπροστά μας μια διαλυμένη χώρα που έπρεπε να αναδομήσουμε (άρα δουλειές), δεν υπήρχε ξένο εργατικό δυναμικό και οι Κύπριοι έκαναν όλες τις δουλειές (Αφού δεν υπήρχαν πιο φτηνά εργατικά χέρια). Εισέρρευσε πολύ χρήμα τότε στη χώρα και άνθισαν οι δουλειές - δεν υπήρχαν τόσοι νόμοι περί ασφάλειας και υγείας που δημιουργούν απαγορευτικό κόστος για κάποιο που θέλει να στήσει δική του επιχείρηση. Δεν λέω ότι κακώς υπάρχουν αυτά που υπάρχουν τώρα, απλά επισημαίνω τις διαφορές.

 Θα τα καταφέρουμε να επιβιώσουμε... αλλά δεν ξέρω ποιοι.

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013


..and I am waiting patiently

Η ιστορία γράφεται μπροστά από τα μάτια μας..

Άραγε, πόσοι από μας το συνειδητοποιούμε αυτό; Ζούμε σε ιστορικές στιγμές - ένα ακόμα κομβικό σημείο δημιουργείται στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο πρόεδρος μας πάει και πίνει καφέ στο Ισραήλ καθώς οι ισραηλίτες βομβαρδίζουν την τελευταία χώρα που ακόμα αντιστέκεται στους ισλαμιστές.

Αν σαν κράτος ξέραμε να βλέπουμε το συμφέρον μας, αντί για επίσκεψη στο Ισραήλ και πανηγυράκια για τα μάτια του κόσμου θα ξεκινούσαμε ήδη τις διαδικασίες για τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου στο νησί.

Η ΕΕ ήδη απέρριψε ώς ενεργειακή προτεραιότητα τη δημιουργία πλωτού σταθμού υγροποίησης στην θάλασσα της Κύπρου επειδή δεν θα εξυπηρετεί αποκλειστικά την ίδια την ΕΕ. Μια είδηση που δεν ακούστηκε καθόλου στον κυπριακό τύπο.  Παράλληλα έχει δοθεί το πράσινο φως για τους αγωγούς "East Med and Trans Med" όπως αναφέρονται στην είδηση(πηγή). Οι αγωγοί αυτοί θα ενώνουν τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου και θα μεταφέρονται στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. (πληροφορίες εδώ - παρόλο που το συγκεκριμένο περιοδικό δεν είναι και το πιο αντικειμενικό, εξηγά ποιοι είναι οι αγωγοί Trans-Med)


Ο πόλεμος στη Συρία έχει πολλές διαστάσεις. Το Ισραήλ δεν μπορεί να περιμένει το 2018 για να διοχετεύσει το φυσικό του αέριο μέσω των αγωγών που ΘΑ γίνουν. Όσο η Κύπρος δεν προχωρά με τερματικό υγροποιήσης το Ισραήλ πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο αγωγός Ναμπούκο. Πρόσβαση στον αγωγό αυτό (που βρίσκεται στην Τουρκία) μπορεί να έχει είτε μέσω Συρίας, είτε μέσω Κύπρου. Το Ισραήλ σκέφτεται πιο μπροστά και ξέρει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ως Κύπρος να μη δεκτούμε να γίνει μια τέτοια σύνδεση. Έτσι, για να διασφαλίσει κάποια δίοδο, προσπαθεί να αλλάξει το καθεστώς στη Συρία και να το κάνει πιο φιλικό στους Αμερικάνους άρα κατ' επέκταση στο Ισραήλ. Είναι γνωστό ότι η αραβική Άνοιξη υποκινήθηκε από τους Αμερικάνους (για να μη νιώθουμε άσχημα κι εμείς που δεν καταφέραμε να κάνουμε κάποια αξιοσημείωτη διαμαρτυρία) - και τα αποτελέσματα αυτής όχι μόνο δεν ικανοποίησαν τον κόσμο των χωρών αυτών αλλά βρέθηκαν σε ακόμα χειρότερα καθεστώτα - και σίγουρα η σταθερότητα δεν επιτευχθεί.

Εμείς ως αδιάβαστοι παραδοσιακά, σε αυτές τις εξελίξεις που δεν ήταν δύσκολο να προβλεφθούν, έχουμε κάνει τις επιλογές μας σε συμμάχους. Γυρίσαμε την πλάτη στη Ρωσία και δεσμευτήκαμε (κυριολεκτικά) με το ΔΝΤ και τη Γερμανία. Δείξαμε άμεσα την πρόθεση μας να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και πίνουμε καφέ με το Ισραήλ. (σαν να και τα κράτη έχουν φιλίες και όχι συμφέροντα).

Τα επόμενα χρόνια θα ζούμε πολέμους που θα μας επηρεάσουν άμεσα, αφού θα εμπλακεί και ο δικός μας κατακτητής. Δεν βλέπω πώς θα τη φάμε κι εμείς, αλλά κρατώ μια πισινή λόγω παράδοσης.

Μέσα σε όλα αυτά ξεκίνησε ακόμα μια προπαγάνδα που ίσως υπέπεσε στην υπόληψη σου. Επειδή και αυτή η εξέλιξη είναι αρκετά προβλέψιμη, απλά ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει η υλοποίηση της, θα βάλω ένα τραγούδι που μιλά γι' αυτή :). Και όχι, οι muse δεν είναι προφήτες.


Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Παράξενα όνειρα

 Ν. Λυγερός

Παράξενα όνειρα
συνεχίζεις να βλέπεις
γιατί η πραγματικότητα
παραμένει μια ουτοπία
όσο δεν έχεις σκεφτεί
το τρομερό αδιανόητο
που μπορούν μόνο
τα τέρατα να επινοήσουν
γιατί βλέπουν
εντελώς διαφορετικά
εκείνο το μέλλον
στο οποίο δεν πιστεύεις
διότι η κοινωνία
σου έχει μάθει
μόνο το παρόν
διότι σου έχει σβήσει
κάθε ίχνος του παρελθόντος
για να μη μπορείς
να συγκρίνεις τίποτα
γιατί ξέρεις μόνο
μια κατάσταση
που δεν ελέγχεις
ακόμα και αν
το πιστεύεις.

Πηγή

Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

Πλύση εγκεφάλου

Μας έχουν απογυμνώσει από το ένστικτο της επιβίωσης, μπολιάζοντας μας με πολιτισμένη σκέψη, και έπειτα μας άφησαν μόνους με τους βαρβάρους..


Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

ΑΟΖ, Λεβιάθαν και Τερματικός

 Ν. Λυγερός

Η επανεκτίμηση του μεγέθους του κοιτάσματος Λεβιάθαν στην ΑΟΖ του Ισραήλ είναι μία νέα ενεργειακή σφαλιάρα σε όλους όσους αμφισβητούν τα πάντα περί ΑΟΖ.
Ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν της τάξης των 16 Τρις κυβικά πόδια, έγινε στη συνέχεια 17, μετά 18 και τώρα 18,9.

Με άλλα λόγια όχι μόνο πρόκειται για ένα γιγαντιαίο κοίτασμα που ανακαλύφθηκε το 2010 και αποτελεί μάλιστα το μεγαλύτερο κοίτασμα offshore της δεκαπενταετίας, αλλά επιπλέον η αξία του έχει μεγαλώσει με αντικειμενικό τρόπο. Μόνο και μόνο για αυτό το θέμα αποδεικνύει με έμπρακτο τρόπο ότι όσοι λένε ότι δεν πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στο μέγεθος των κοιτασμάτων απλώς παραπληροφορούν το μη ειδικό κοινό προς όφελος δικών τους συμφερόντων. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και επιπλέον σπρώχνουν και στην Κύπρο το θέμα του τερματικού σταθμού, διότι τώρα συμφέρει ακόμα περισσότερο το Ισραήλ να περάσει από την Κύπρο για να το μετατρέψει σε υγροποιημένο φυσικό αέριο για να το εξάγει σε βέλτιστη τιμή.

Επί του πρακτέου αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος πρέπει να προχωρήσει δυναμικά για να δείξει ότι όντως δεν παραμένει σε μία μίζερη στάση. Πρέπει λοιπόν η Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων να συνεχίσει τα σχέδια της για το τερματικό, διότι σε λίγους μήνες θα πρέπει το Ισραήλ να έχει την επιλογή και να είναι η καλύτερη να περάσει από το σταθμό υγροποίησης της Κύπρου. Όλο αυτό το πλαίσιο δείχνει ακόμα και στους πιο αργούς, ότι η έννοια της ΑΟΖ έχει αλλάξει ριζικά τα δεδομένα του Ισραήλ και της Κύπρου δίχως καμία υφαλοκρηπίδα, και αυτό έδωσε και στις δύο χώρες την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν κοιτάσματα που δεν ανήκουν στην κυριαρχία τους, αλλά στα κυριαρχικά δικαιώματα.

Η Ελλάδα με τη δική της ΑΟΖ πρέπει να ακολουθήσει την ίδια στρατηγική για να προχωρήσει δίχως καθυστερήσεις που προκαλούν μερικοί κύκλοι μόνο και μόνο για λόγους κομματικούς. Είναι απαράδεκτο να τους δίνουμε σημασία, ενώ βλέπουμε τα οφέλη αυτής της στρατηγικής με ξεκάθαρο τρόπο. Τέλος οι υπογραφές μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου προωθούν ακριβώς την ίδια ιδέα μέσα στο ίδιο πλαίσιο κι ας είμαστε οι τελευταίοι προς το παρόν χρειαζόμαστε το στάδιο της υλοποίησης για να αλλάξουμε την όλη φάση.

Πηγή

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Φεύγοντας από τη βουλή ένιωθα λίγο περίεργα. Λίγο ξαλάφρωσα, λίγο ένιωσα να ξανοίγεται μπροστά μου ένας άλλος δρόμος..

Μπήκα στο αυτοκίνητο, και έπαιζε αθλητικά. Κάτι για το Αποέλ, ότι έχει λεφτά - κάτι για την Ομόνοια που θα μαζέψει λεφτά... η ηρεμία αποκαταστάθηκε..

Σήμερα έξω από τη βουλή πήγαμε μόνο λίγοι. Η υποκρισία του ΑΚΕΛ φάνηκε επίσης. Πότε ξανά έκανε κάλεσμα το ΑΚΕΛ και μαζεύτηκαν 100 πλάσματα με το ζόρι;  Ήρθαν και ο Συλικιώτης, και η Σωτηρούλλα.

Δεν αντέξαμε πολύ - στη μια ώρα βρεθήκαμε στην άλλη πλευρά της βουλής.

Ο Λιλλήκας ήρθε, αλλά η δύναμη του συρρικνώθηκε. Δεν κατάφερε να μαζέψει ούτε το 1/10 του κόσμου που τον ψήφισαν. Δεν έπεισε τους ψηφοφόρους του ότι έπρεπε να ήμασταν έξω από τη βουλή σήμερα.

Θα πάρουμε 3 δις μέχρι το τέλος του Ιούνη. Ωραία! Θα έχουμε να πληρώσουμε τους δανειστές μας! Είχα και ένα άγχος αν θα πληρώσουμε το ευρωομόλογο που λήγει αρχές Ιουνίου, αλλά και το χρεόγραφο που δημιουργήθηκε για εκείνο το 1,8 δις που δώσαμε στη Λαϊκή πέρσι.

Περήφανε κυπριακέ λαέ, πλήρωνε για τις τράπεζες και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των πολιτκών! Μπορείς!

Είπα στην αρχή ότι ξαλάφρωσα. Δεν είναι λίγο να ξέρεις ότι τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει αν θα πεινάσει. Από τη στιγμή που δεν τον ενδιαφέρει, μπορώ κι εγώ να ασχοληθώ μόνο με αυτά που με επηρεάζουν άμεσα. Αραβωνιάστηκα σήμερα και από εβδομάδας παραδίδω και το δεύτερο μεγάλο μου project! Έχω αφήσει κάποια πράγματα πίσω που πρέπει να τα τρέξω.

Το μνημόνιο δεν είναι το τέλος. Η ζωή συνεχίζεται. Ίσως να είναι ένα μαρτύριο δίχως τέλος, αλλά αφού ο κυπριακός λαός το επέλεξε, θα το αντέξει!

Ελπίζω να καταλαβαίνει ο κόσμος ότι σε τρεις μήνες δεν θα έχει νόημα να κάνουμε διαδηλώσεις - αυτό το κομμάτι έκλεισε. Τα ειρηνικά και τα φιλειρηνικά είχαν την ώρα τους, και η ώρα αυτή πέρασε..

Κατα τ' άλλα, υπόσχομαι να είμαι πάντα δίπλα σου.