--

You gotta stand for something or you'll fall for anything.

Ετικέτες

Αγάπη (11) Αθλητισμός (4) Αλήθεια (1) Αναδημοσίευση (15) Ανθρώπινα Δικαιώματα (1) ΑΟΖ (16) Άραγε τι να κάνεις (2) Αστρονομία (8) Άσχετα (33) Βία (1) Βιβλίο (1) Γιατί πρέπει να νιώθω τυχερή (11) Διαπιστώσεις (6) Διάφορα (8) Διεθνή (2) Δουλειά (14) Ειρωνία (4) Είχα κι άλλα να πω (4) Εκλογές 2013 (15) Ελλάδα (28) Εμπνεύσεις (48) Ενδιαφέρον (6) Ενευρίασα (5) Ενημέρωση (27) Επαίκτηκα (2) επανεκκίνηση (1) Επιστήμη (4) Έρωτας (12) Ευτυχία (1) Ευχαριστώ (1) Θεωρίες (6) Καλή Διάθεση (27) Κοινωνία (57) Κόσμος (8) Κρίμα (2) Κύπρος (152) Λάρνακα (17) Λιαντίνης (2) Λουθείτε τα (4) Μεταναστευτική πολιτική (1) Μουσική (102) Νίκος Λυγερός (20) Ό (12) Οικονομία (24) Όνειρο (7) Παθήματα-Μαθήματα (1) Παράπονα (12) Πελλαμός (1) Περιβάλλον (3) Πολιτική (40) Προβληματισμός (89) Προδοσία (3) Σκέψεις (62) Συγχαρητήρια (7) Συμβουλές (4) Συμπαράσταση (11) Συνέπεια (1) τι να 'ναι (12) Το απόσπασμα της ημέρας (4) Τύχη (2) Υγεία (6) Υπενθυμίσεις (1) Υπερβολές (6) Υποκρισία (1) Φιλία (2) Φιλοσοφία (18) Φλερτ (1) Φυσικό Αέριο (1) Χάζι (28) Χαλαρά (5) χαχα (4) Ψέμματα (1) Ψυχαγωγία (2) I am so excited (5) Mr. Freeman (1) No further comment (1) No mood for comments (2) Note to self (1) Posts of silence (2) wtf (37)

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Καλή χρονιά να έχουμε.

Είμαι αισιόδοξη για το 2014. Όχι για αυτά που μας λένε, αλλά για αυτά που δεν μας λένε.Έθελα να κάμω  εισαγωγή για ένα θέμα, αλλά θα αφήσω τον καθένα να κάνει τις δικές του σκέψεις (επειδή ό,τι και να πω, πάλε θα ερμηνευτεί από τον καθένα όπως το καταλαβαίνει).

Αρχικά είναι αυτό το άρθρο-συνέντευξη και στη συνέχεια αυτό το άρθρο ως μέτα-σκέψεις.

Αυτά τα δύο άρθρα πιστεύω ότι αντικατοπρίζουν τις δύο διαφορετικές σχολές προσέγγισης του κυπριακού προβλήματος. (εισβολή, κατοχή, λύση ).

Η δύναμη της πένας, αλλά και της εικόνας (τηλεόραση) είναι πολύ μεγάλη. Μπορεί να σου αλλάξει τα μυαλά χωρίς να το πάρεις πρέφα. Εκτός εάν κάτσεις και προβληματιστείς πολλά σοβαρά και αποφασίσεις ποιο είναι το σωστό και το δίκαιο με τα δικά σου κριτήρια, τζαι να το έχεις ως μέτρο σύγκρισης για αυτά που ακούεις και διαβάζεις.

Ένα πράμα που με εκνευρίζει τις γιορτές είναι που μαζευόμαστε οι συγγενείς ή και φίλοι, για αρκετή ώρα και πάει η κουβέντα στα πολιτικά. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν αρκετά ΓΕΓΟΝΟΤΑ, δεν γνωρίζουν το ιστορικό κάποιων αποφάσεων αλλά επιμένουν να έχουν έντονη άποψη. Μια άποψη ρηχή που βασίζεται σε αυτά που είπε "ο δικός τους" στην τηλεόραση. Το κύριο τους επιχείρημα είναι ότι "οι άλλοι" δεν έκαναν ή δεν κάνουν καλή δουλειά.

Τι σημασία έχει ποιος κάνει τι; Σημασία έχει να γίνονται σωστά πράγματα. Την προηγούμενη πενταετία ήταν στην εξουσία το ΑΚΕΛ. Δεν θα ήταν καλύτερα για όλους μας εάν έκαναν λιγότερα λάθη; Τώρα στην εξουσία είναι το ΔΗΣΥ. Δεν θα είναι καλύτερα για όλους μας εάν κάνουν λιγότερα λάθη;

Τι σημασία έχει από πού προέρχονται; Η απαίτηση μας - είτε τους ψηφίσαμε είτε όχι - (πρέπει να) είναι να δουλεύουν σωστά για το καλό της πατρίδας.

6 σχόλια:

 1. Κατ΄ αρχάς Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
  Η δική μου άποψη είναι ότι αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, υπάρχουν 3 διαφορετικές σχολές σκέψης γύρω από το κυπριακό.

  1) Η Ανανική - ΔΔΟ-ική.
  Ονομάζω έτσι τη σχολή σκέψης που προωθεί διαχρονικά τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και υποστήριξε το Σχέδιο Ανάν από το 2002 όταν πρωτοεμφανίστηκε και εξακολουθεί να το υποστηρίζει μέχρι σήμερα. Εκφραστές της είναι κυρίως ο ΠτΔ Ν. Αναστασιάδης και ο περίγυρος του, οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, οι ΕΔΗ, πολ. προσωπικότητες όπως ο Γ. Βασιλείου, ο Αλέκος Μαρκίδης, ο Ν. Ρολάνδης, άνθρωποι των ΜΜΕ όπως ο Μακάριος Δρουσιώτης, ο Πάμπος Χαραλάμπους, Β. Παπαδόπουλος, Τσαλακός, Κατερίνα Ηλιάδη και ακαδημαϊκοί όπως οι Σ. Ζένιος, Γουλιάμος, Γκιζίλγιουρεκ κ.α. Εκφραστικά όργανα της, οι κομματικές εφημερίδες των πιο πάνω (ΑΛΗΘΕΙΑ, ΧΑΡΑΥΓΗ, ΓΝΩΜΗ), ο ΠΟΛΙΤΗΣ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το ΣούπερΣπορ εφ εμ και το ράδιο ΑΣΤΡΑ.

  2) Η αντί-ανανική - ΔΔΟ-ική.
  Ονομάζω έτσι τη σχολή σκέψης που αντιτάχθηκε στο Σχέδιο Ανάν αλλά θεωρεί για διάφορους λόγους ότι η βάση λύσης πρέπει να παραμείνει η ΔΔΟ και ότι με ‘’σωστό περιεχόμενο’’ μπορεί να καταστεί βιώσιμη και λειτουργική. Εκφραστές της είναι κυρίως οι ηγεσίες ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ (κοινή διακήρυξη 4/5/2012).

  3) αντί-ανανική - αντι-ΔΔΟική.
  Η σχολή σκέψης που αντιτάχθηκε στο Σχέδιο Ανάν και θεωρεί για διάφορους λόγους τη ΔΔΟ ως απαράδεκτη μορφή λύσης και εισηγείται εξεύρεση λύσης συμβατή με τις αρχές και αξίες της ΕΕ. Εκφραστές της είναι κυρίως η Συμμαχία Πολιτών, το Ευρωκο, το Ελάμ, κινήματα όπως το ‘’Κίνημα για Ελευθερία και Δικαιωσύνη’’, η ‘’Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών’’, προσφυγικά σωματεία όπως η ‘’Αδούλωτη Κερύνεια’’ και η ‘’Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία’’, ο Αρχιεπίσκοπος, από το χώρο των ΜΜΕ ξεχωρίζουν ο Μιχάλης Ιγνατίου, Φανούλα Αργυρού, Λάζαρος Μαύρος, Γιάννος Χαραλαμπίδης, Παύλος Μυλωνάς, Γιώργος Γεωργίου, Σάββας Ιακωβίδης, Κωστάκης Αντωνίου κ.α. Από τον ακαδημαϊκό χώρο Γ. Κέντας, Μ. Κοντός, Αιμιλιανίδης, Μ. Ευρυβιάδης, Π. Ήφαιστος κ.α.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βέβαια μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και αρκετά παράδοξα. Μερικά παραδείγματα:

  1) Το φαινόμενο Αρχιεπίσκοπος. Ενώ διαχρονικά τάσσεται εναντίον της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, στις πρόσφατες εκλογές υποστηρίζει τον επικεφαλής και υποψήφιο του ανανικού χώρου. Μετά τις εκλογές εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις εναντίον της ΔΔΟ ενώ την ίδια ώρα δεν απορρίπτει την ιδέα του αγωγού φ.α. προς την Τουρκία...
  2) Η Ελένη Θεοχάρους. Ευρωβουλευτής του Δησυ, τάσσεται εναντίον της ΔΔΟ αλλά κάνει ότι περνά από το χέρι της για να εκλεγεί ο Ν. Αναστασιάδης. Αμέσως μετά τις εκλογές δημοσιεύει πύρινο έρθρο εναντίον της ΔΔΟ!!! Και μια προσωπική μαρτυρία. Τον περασμένο Μάρτη ήμουν παρών σε σπίτι στους Τρούλλους όπου μας ανακοίνωσε την υποψήφιοτητα της για τις προεδρικές εκλογές. Μας είπε ότι η απόφαση της ήταν τελεσίδικη όποιο και αν θα ήταν αργότερα το εσσωκομματικό αποτέλεσμα. Μάλιστα μας είπε ότι δεν θα υποκύψει στις πιέσεις και ότι δεν φοβάται τον Αναστασιάδη. Η συνέχεια γνωστή...
  3) Γιάννος Χαραλαμπίδης. Συνεργάτης της Ε. Θεοχάρους και υπάλληλος του Δησύ. Τάσσεται εναντίον της ΔΔΟ αλλά προεκλογικά ''κτυπά'' με την αρθρογραφία του και μέσω ραδιοφώνου, τον μοναδικό αντι-ΔΔΟικό υποψήφιο Γ. Λιλλήκα.
  4) Ευρωκό. Ενώ τάσσεται εναντίον της ΔΔΟ, προεκλογικά στην κοινή διακήρυξη των κομμάτων του κέντρου συμφωνεί ότι βάση λύσης θα είναι η ΔΔΟ (με την υποσημείωση ότι διαφωνεί!!!) και στο τέλος υποστηρίζει τον πλέον ανανιστή υποψήφιο. Αυτός είναι και ο λόγος που ιστορικά στελέχη του κόμματος μετακινούνται στη Συμμαχία Πολιτών.
  5) Δήκο. Από τους πρωτεργάτες απόρριψης του Σχεδίου Ανάν, διαχρονικά υπέρ της ΔΔΟ με το ''σωστό περιεχόμενο'', υποστηρίζει τον Ν. Αναστασιάδη. Στις προεκλογικές συμφωνίες με το Δησύ απαλείφεται ο όρος ''ΔΔΟ'' για ευνόητους λόγους. Η πλειοψηφία του κόσμου του δεν πείθεται και υποστηρίζει τον αντι-ΔΔΟικό υποψήφιο.
  6) Εδέκ. Αν και ο ιδρυτής της Β. Λυσσαρίδης τάσσεται από την αρχή εναντίον της ΔΔΟ (ίσως ο μόνος από την παλιά φουρνιά των πολιτικών) η Εδέκ διαχρονικά τάσσεται υπέρ της ΔΔΟ με το σωστό περιεχόμενο (ίσως λόγω Μακαρίου). Στην κοινή διακήρυξη συμφωνεί με τη ΔΔΟ και στο τέλος υποστηρίζει τον αντι-ΔΔΟικό υποψήφιο Γ. Λιλλήκα. Ενδιάμεσα κυκλοφορεί άρθρο του Γ. Ομήρου εναντίον της ΔΔΟ.
  7) Ελάμ. Τάσσεται εναντίον της ΔΔΟ αλλά προεκλογικά δεν υποστηρίζει τον αντι-ΔΔΟικό υποψήφιο. Στο τέλος κατεβαίνει στις εκλογές με μη σοβαρή υποψηφιότητα για να μετρήσει ποσοστά.

  Προσωπικά είμαι της αντι-ΔΔΟικής σχολής χωρίς πολλή σκέψη. Θεωρώ το φυλετικό και θρησκευτικό διαχωρισμό απαράδεκτο, που για να εφαρμοστεί θα βασίζεται στην ποσόστωση και στην κατάργηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεωρώ επίσης απαράδεκτη την περιβόητη ''πολιτική ισότητα'' που ουσιαστικά καταργεί κάθε αρχή δημοκρατίας. Θεωρώ ότι η αποδοχή της ΔΔΟ ως βάση λύσης από την πλευρά μας ήταν τραγικό λάθος και θεωρώ επιτακτική ανάγκη την αλλαγή στρατηγικής άμεσα με οποιοδήποτε κόστος. Αν θυμηθούμε από που ξεκίνησε η ιδέα της ΔΔΟ θα καταλάβουμε ότι όχι μόνο δεν βγάζει πουθενά αυτή η πορεία αλλά στο τέλος η υιοθέτηση της θα είναι η αρχή του αφανισμού του Ελληνισμού από την Κύπρο. Οι Τούρκοι ουδέποτε έκρυψαν τις επιδιώξεις τους για την Κύπρο. Απορώ τόσο χρονια γιατί δεν τους πιστεύουμε.

  Εύχομαι πραγματικά η αισιοδοξία σου να βασίζεται σε κάποια πληροφόρηση που εμείς αγνοούμε και να μην είναι απλά ευχή για το καλό του χρόνου. Προσωπικά με όσα μας λένε αλλά κυρίως με όσα επιδιώκουν και ουδέποτε έκρυψαν (οι δικοί μας) νιώθω απαισιόδοξος γι΄αυτό εναποθέτω τις ελπίδες μου στη Θεία και λαϊκή πρόνοια :)

  Παναγιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα Παναγιώτη,
  ευχαριστώ για το σχόλιο.

  Όπως τα περιέγραψες πιο πάνω νομίζω ότι φωτογραφίζεις την κατάσταση όπως είναι αυτή τη στιγμή, και συμφωνώ. Όμως, δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για τις θέσεις των κομμάτων, αφού μας συνήθισαν στις μεταλλάξεις.
  Ποιος φανταζόταν πριν το σχέδιο Ανάν ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ήταν τόσο κοντά στις απόψεις τους; Ακόμα και τώρα πολλοί οπαδοί του ΔΗΣΥ δεν αντιλήφθηκαν την στροφή που έγινε στην ιδεολογία του κόμματος - στο εθνικό θέμα μιλώ πάντα. Το ΑΚΕΛ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο όταν βγήκε στην εξουσία αλλά οι περισσότεροι οπαδοί του είναι σε άρνηση.

  Τα περισσότερα κόμματα βασίζονται στο κυπριακό για να επιβιώνουν - πλην του ΑΚΕΛ που πάντα χρησιμοποιεί το σύμπλεγμα του κατατρεγμένου για να συσπειρώσει τον κόσμο του.
  Κάμνουν τα αίσχη τους με τα ρουσφέτια και τις κλεψιές, και μετά πουλάνε πατριωτισμό για να ανεβαίνουν στην υπόληψη του κόσμου.
  Το κυπριακό δεν είναι πλέον κυπριακό πρόβλημα. Έχει γίνει ευρωπαϊκό από το 2004, και τώρα γίνεται ενεργειακό.

  Δεν θα έπρεπε καν να ασχολούμαστε με ποια θέση έχει το κάθε κόμμα, αλλά αντιθέτως να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε τα κόμματα να μην έχουν επιλογή από το να ακολουθήσουν τη γραμμή που χαράσσει η κοινή γνώμη. Αυτό μπορεί να γίνει εάν αφήσουμε στην άκρη τα κόμματα και τις ηλίθιες αντιπαραθέσεις τους, και εμείς ως άνθρωποι συζητούμε μεταξύ μας με επιχειρήματα - μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε άποψη, μόνο έτσι θα μπορεί να υπάρξει κοινή γνώμη και κοινή λογική. [σίγουρα δεν θα είναι μια και μοναδική, αφού πολλοί άνθρωποι καταλήγουν σε διαφορετικά συμπεράσματα λόγω πεποιθήσεων και αντιλήψεων - που αυτό είναι και το καλό της δημοκρατίας. Άλλο η άλλη άποψη και άλλο η αντίθετη άποψη. Για να υπάρξει αντίθετη άποψη πρέπει να υπάρξει η πρώτη.. δεν ξέρω εάν κατάλαβες τι θέλω να πω - δεν μπορώ να το εκφράσω διαφορετικά].


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Είδαμε τη δύναμη και την ικανότητα των κομμάτων τα τελευταία χρόνια που η χώρα περνάει κρίση. Η δύναμη και η ικανότητά τους περιορίζεται στο "μέσον" , στην αλληλοκάλυψη και στην αλληλοκατηγορία.
   Η Συμμαχία Πολιτών είναι ένα κόμμα με διαφορετική προσέγγιση, επειδή δημιουργήθηκε εξ ανάγκης. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που παίζει το παιχνίδι των κομμάτων! Μάλλον επειδή εντάχθηκαν στο κόμμα άτομα που εκπαιδεύτηκαν από άλλα κόμματα. Ο Λιλλήκας δεν θέλει να το παίξει ηγέτης και γι΄αυτό δεν θα μπορούσε να κρατήσει ποσοστά εάν δεν γινόταν ένα κόμμα που να δώσει καταφύγιο στους καθαρά αντί-ΔΔΟ.
   Μετά που διάβασα μια συνέντευξη κάποιου ψυχίατρου (Έλληνα), που μίλησε για την ανωριμότητα των ευρωπαϊκών λαών του νότου και για την ανάγκη τους για ηγέτη κατανόησα το λόγο που δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο.
   Ο κυπριακός λαός αναζητά ηγέτη επειδή δεν ξέρει να αποφασίζει από μόνος του. Ένας τελοσπάντον που θα παίρνει αποφάσεις χωρίς να τους ρωτά! Έστω και λανθασμένες (ώστε μετά να τον βρίζουμε για τις λανθασμένες κινήσεις του) ! Ο Λιλλήκας προεκλογικά διακήρυττε ότι εάν δεν συμφωνούμε με αυτά που θα κάνει εάν εκλεγεί, θα μπορούμε δημοκρατικά να τον ανατρέψουμε πριν το τέλος της θητείας του. Δεν το έπαιξε ηγέτης και φοβηθήκαμε (ως μάζα μιλώ, όχι ως άτομα) ότι θα είχαμε περισσότερες ευθύνες με αυτόν πρόεδρο.

   Είμαι αισιόδοξη ότι αυτές οι δύσκολες μέρες που περνούμε τώρα, με την οικονομική εξαθλίωση, θα μας κάνουν πιο ώριμους. Σε αυτό βασίζεται η αισιοδοξία μου, και πιστεύω ότι ο καθένας από μας μπορεί να συμβάλει σε αυτό.Ήδη ο κόσμος(ανέφερες μερικούς) που βλέπει τι έρχεται το παλεύει να πληροφορήσει και να προειδοποιήσει. Έχουμε την ΑΟΖ, οριοθετημένη όπου χρειάζεται - μπήκαν εταιρείες μέσα στα περισσότερα οικόπεδα, δεν βασιζόμαστε στην Ελλάδα (ελπίζω), για πρώτη φορά έχουμε κοινά συμφέροντα με το Ισραήλ... όλα αυτά περιορίζουν τις πιθανότητες λάθους.

   Θα ένιωθα πιο ασφαλής με άλλη κυβέρνηση (εκτός από αυτή και την προηγούμενη) αλλά αυτούς έχουμε και πιστεύω ότι μπορούν να καταλήξουν σε σωστές αποφάσεις, έστω και που γυρόν. Ακόμα και η (αχρείαστη) οικονομική εξαθλίωση που μας υποβάλλει η πολιτική αυτής της κυβέρνησης (που είναι αποτέλεσμα των κακών χειρισμών της προηγούμενης + κρίση των τραπεζών) θα μας βγει σε καλό. Θα μας κάνει πιο ανθρώπινους.

   Βασικά, με δκυο προτάσεις, θα μπορούσα να πω ότι είμαι αισιόδοξη επειδή η λύση του κυπριακού δεν εξαρτάται από τους Κύπριους πολιτικούς, αλλα΄από τη ενεργειακή και γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής (που έχουμε καλά χαρτιά) - και στο ότι στο τέλος θα μας ρωτήσουν πριν εφαρμόσουν την όποια λύση θα συμφωνήσουν οι "ηγέτες". Και η οικονομική κρίση θα περάσει στο τσακ-μπαμ μόλις η Νόμπλ αποφασίσει να βγάλει το πετρέλαιο - που δεν θέλει ούτε αγωγούς, ούτε τερματικό.

   Διαγραφή
 4. Σε αρκετά συμφωνούμε αλλά θα προσπαθήσω να τα πάρω ένα-ένα για να σου πω κάποιες διφορετικές σκέψεις μου.

  1) Δεν νομίζω ότι ο ΔΗΣΥ έκανε στροφή στο θέμα του κυπριακού. Από την ίδρυση του προωθούσε λύση ΔΔΟ. Μάλιστα ο ιδρυτής του και ιστορικός του ηγέτης μ. Κληρίδης, ήταν ο άνθρωπος που επιλέγηκε από τους εγγλέζους και πρώτος ανέλαβε να προωθήσει τη ΔΔΟ στην πλευρά μας (γκαλερύ Αργώ 6/11/74). Σηκώνει πολλή μελέτη πάντως ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε ο ΔΗΣΥ να κερδίσει τον τίτλο της ''πατριωτικής παράταξης'' και να συγκεντρώσει στις τάξεις του την πλειοψηφία του ενωτικού χώρου. Στην πορεία βέβαια τα πράγματα σιγά σιγά ξεκαθάριζαν με αποκορύφωμα το Σχέδιο Ανάν.

  2) Όσοι παρακολουθούσαν εξαρχής την πορεία του κυπριακού, δεν ξαφνιάστηκαν καθόλου με τη συμπόρευση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ στο Σχέδιο Ανάν. Αν και ο ΔΗΣΥ ιδρύθηκε το 1976, από το 1974 Κληρίδης και Παπαϊωάννου συνομιλούσαν κρυφά με τους εγγλέζους και πίεζαν για αποδοχή της ΔΔΟ. Είναι φανερό ότι τα δύο μεγάλα κόμματα διαχρονικά λάμβαναν εντολές από το Λονδίνο. Προτείνω το βιβλίο της Φανούλας Αργυρού ''Διζωνική Εκτέλεση της Κ. Δ.'' που είναι βασισμένο πάνω σε αποδεσμευμένα απόρρητα έγγραφα του foreign όφεως (που λαλεί και ο Λάζαρος)

  3) Συμφωνώ ότι μπορεί να γίνει αρκετή δουλειά έξω από τα κόμματα αλλά πρώτα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ακούεται μαζικά η διαφορετική άποψη. Επίσης έχω τις επιφυλάξεις μου κατά πόσο προλαβαίνουμε. Οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

  4) Συμμαχία Πολιτών. Στο δίλημμα κίνημα ή κόμμα ακόμα δεν έχω ξεκάθαρη απάντηση. Από τη μια ως κίνημα θα μπορούσε να εμπνεύσει περισσότερο κόσμο λόγω απουσίας πρακατάληξης από την άλλη οι αποφάσεις λαμβάνονται από αυτούς που συμμετέχουν άρα αν θέλεις να αλλάξεις κάτι πρέπει να είσαι και εσύ παρών. Για παράδειγμα η Συμμαχία δεν έγινε δεκτή στο Εθνικό Συμβούλιο με τη δικαιολογία ότι δεν πέρασε από εκλογική διαδικασία. Συμφωνώ ότι κάποια κομματικά στελέχη κουβαλούν κομματική νοοτροπία. Ελπίζω όμως ότι η αρμονική συνύπαρξη τους για ένα κοινό στόχο να είναι ένα καλό παράδειγμα για την κοινωνία γενικότερα.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 5) Συμφωνώ ότι η οικονομική κρίση προσφέρεται για να ''φέρουμε τα μίλια μας''. Την ίδια ώρα όμως με την πρόφαση της οικονομικής κρίσης, συντελείται μια απίστευτη καταστροφή και προδοσία που το μέγεθος της θα το καταλάβουμε όπως πάντα μετά που κάποια χρόνια. Και μιλώ για το ξεπούλημα της πατρίδας μας στην Τουρκία, μέσω της επιτροπής αποζημιώσεων.

  6) Μακάρι να μπορούσα να πιστώσω την κυβέρνηση με καλές προθέσεις αλλά με όσα μου έδειξαν ως τώρα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί τους... Η υποστήριξη του Σχεδίου Ανάν, οι χρηματοδοτήσεις της UNOPS, η κάλυψη προς τον Ντάουνερ, η εμπλοκή τους στα απόρρητα έγγραφα Ντάουνερ και στα wikileaks, οι αναφορές κατα καιρούς για αγωγό φ.α. προς την Τουρκία, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στους σχεδιασμούς για το φ.α., η εγκληματική απάθεια τους για το ξεπούλημα των κατεχομένων, η ιδέα για να παραχωρηθούν δύο θέσεις ευρωβουλευτών στους τ/κ με νομοθετική ρύθμιση, η συμφωνία ΚΟΠ-τ/κ, τα όσα είδα πρόσφατα με το θάνατο του Γ. Κληρίδη, η διαχρονική ευθυγράμμιση τους με τα συμφέροντα της Αγγλίας και ένα σωρό άλλα, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή. Για το θέμα της Noble, δεν διαφωνώ ότι η εκμετάλλευση του πετρελαίου μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, Ποιος μας εγγυάται όμως πότε θα γίνει και κάτω από ποιες συνθήκες,

  Δε κάτι πολλά πρόσφατο να καταλάβεις που οδηγούνται τα πράματα.

  http://www.youtube.com/watch?v=va2f8LB-0Lw

  Παναγιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή